Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čebelarstvo Čanč zlato na mednarodnem tekmovanju v New Yorku

Slovenijo odlikuje odlično čebelarstvo, ki slovi tudi po visokih standardih pri pridelavi čebeljih pridelkov in izdelkov. In med njimi so to tudi medene pijače. Veseli smo, da Čebelarstvo Čanč iz Šaleške doline sodi v sam svetovni vrh v izdelavi teh pijač. To dokazuje tudi zadnje mednarodno ocenjevanje vin v New Yorku 2020, kjer so prejeli zlato priznanje za penečo medico. 

V Čebelarstvu Čanč pravijo, da eden ne zmore veliko, s čebelami zmoreš še več, če imaš voljo, pa vedno najdeš pravo pot.

Franc in Anica Čanč na Plešivcu vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini. Franc neguje čebele že vse življenje in mojstrsko pridobiva sadove njihovega dela. Zaveda se blagodejnosti čebeljih pridelkov, še bolj pa pomembne vloge čebel v naravi. Na obisku Čebelarstva Čanč boste lahko prisluhnili čebeljemu letu in ptičjemu petju, občudovali poslikane panjske končnice, si ogledali satnice, potipali surovi čebelji vosek in se sprostili ob razgledu na gozdnato zaledje Velenja. Franc in Anica v vseh letnih časih vabita na degustacije medenih pijač ter cvetličnega, gozdnega in kostanjevega medu. Med izdelki, ki so lahko tudi pristno, okusno in lično darilo, kraljuje peneča medica. Priljubljeni pa so tudi kremni med, apimix, cvetni prah, medeno satje, medeno žganje, voščeni izdelki in drugi ročno izdelani spominki iz naravnih materialov visoke kakovosti.

Preberi več

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska