Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čestitamo za prvi maj

Pred nami so praznični dnevi, ko ostajamo doma

Prvomajski prazniki so po navadi znanilec zagona visoke turistične sezone. V preteklih letih je v tem obdobju zaživel turistični trg, ljudje so prihajali v Šaleško dolino, domačini pa so se odpravili na počitnice na različne destinacije.

Kako pa bo letos? Čeprav se gostinska dejavnost počasi prebuja, ostali turistični obrati ostajajo zaprti.

Ob prazniku dela malo drugačna budnica in sirena v podporo delavcem Gorenja
Letos bomo v Velenju praznik dela zaznamovali malo drugače. Ob 6. uri zjutraj nas bo v prvomajsko jutro popeljalo igranje budnice, ki jo bodo predvajali gasilci PGD Premogovnik in PGD Šentilj v gasilskih vozilih. Gasilska vozila se bodo nato odpeljala na različne lokacije in budnico predvajale tudi tam (glasbena šola, pri Tržnici, pri Vili Bianci, pri Restavraciji Picadily v Starem Velenju, na več lokacijah na Gorici, v Šaleku pri gasilskem domu, pri Osnovni šoli Livada, v križišču na Konovem, na Selu pri Gostišču Brigita in pri novih blokih, v Šembricu, pri cerkvi Sv. Martin v Šmartnem, na Efenkovi cesti, pri Domu krajanov Stara vas, pri igrišču v Tajni, na več lokacijah v Podkraju, pri gasilskem domu v Pesju, pri Osnovni šoli Škale ter pri gasilskih domovih v Šentilju, Bevčah in Vinski Gori).

Ob 12. uri bomo v okviru izvajanja priprav za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvedli preverjanje sistema za javno alarmiranje v naši občini. Tokrat se bodo sirene oglasile v podporo zaposlenim v Gorenju.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline vam ob 1. maju, prazniku dela, iskreno čestitamo!

Priporočamo vam, da se odpravite v naravo, spijete kavico na terasi kakšnega gostinskega lokala, si privoščite dostavo hrane na dom in upoštevate vse ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Predvsem pa praznike letos preživite na svoj način, v krogu svojih najbližjih. Na tej povezavi si lahko preberete kako je praznovanje prvega maja v Šaleški dolini potekalo v preteklosti.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.