Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Delavnica Crisis Management and Governance in Tourism

V ponedeljek, 15. januarja 2024 bo med 10. in 16. uro v Vili Bianca potekala delavnica v živo v okviru projekta »Crisis Management and Governance in Tourism« na katerega se je z destinacijo Šaleška dolina prijavil Zavod za turizem Šaleške doline. Projekt vodi »European Innovation Council and SMEs Executive Agency (EISMEA)«. EISMEA je odgovorna za razvoj in izvajanje Evropskega sveta za inovacije ter upravlja druge programe EU na področju podpore MSP, inovacijskih ekosistemov, enotnega trga, potrošniške politike in medregionalnih naložb v inovacije.

NA KRATKO O PROJEKTU

Izbruh covida-19 je močno vplival na turizem. EU sektor razkriva slabosti v svojih zmogljivostih kriznega upravljanja. Prejšnje motnje, kot so teroristični napadi v Franciji in vojna v Ukrajini je izpostavila tudi pomanjkljivosti pri upravljanju.

V strategiji EU za trajnostni turizem 2020-2038 je poudarjena potreba po mehanizmih kriznega upravljanja in izmenjava najboljših praks.

Cilj projekta Krizno upravljanje in upravljanje v turizmu je izboljšati upravljanje turističnega ekosistema EU. Vključeval bo destinacije in strokovna združenja, ki jih zanima prejemanje svetovalnih storitev in storitev pomoči za okrepitev in pripravljenost na krize.

Delavnico bo vodila Urška Starc Peceny, vodja projekta Turizem 4.0. pri podjetju Arctur d.o.o.

Vljudno vas prosimo, da se na dogodek prijavite preko spletnega obrazca na povezavi, še do petka, 12. januarja.

S spoštovanjem,

Alenka Kikec, direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska