Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Digitalna misija: Škalsko jezero in zgodbe potopljene vasi

Trenutne razmere še vedno ne dopuščajo skupinskih potepov in turističnih vodenj, zato vas vabimo na prav poseben potep okoli Škalskega jezera. Odpravite se na digitalno misijo! Na tej povezavi poiščite misijo »Škalsko jezero in zgodbe potopljene vasi« in si jo prenesite na svoj mobilni telefon. Priporočamo športno opremo ter družbo vaših najbližjih in raziskovanje se lahko prične.

Raziskovanje lahko pričnete pri Ribiškem domu ob južni obali Škalskega jezera. Pot vas bo vodila preko nasipa med jezeroma mimo sadnega gozda. Ob gozdičku s trim stezo, boste svojo pot nadaljevali do Oblove lipe v zaselku Brezovo ter se mimo Konjereje vrnil nazaj do obale Škalskega jezera. Potep boste sklenili pri letnem kinu. Sprehajali se boste po idilični jezerski pokrajini, ki vas bo očarala s svojo lepoto. Hkrati pa boste izvedel zgodbo vasi, katere del za vedno spi v jezerskih globinah.

Med potjo vas čaka 11 točk, na katerih so opisane zanimivosti preko pisnega, zvočnega in video gradiva. Preizkusite se tudi v izzivih, ki vas čakajo na vsaki postaji.

Pot je dolga približno 3,5 km, zanjo boste skupaj z reševanjem izzivov, opazovanjem zanimivosti in fotografiranjem potrebovali približno 2 uri. Aplikacija je enostavna za uporabo, po točkah lahko potujete poljubno in se brez težava vračate nazaj ali naprej po izzivih.

Veseli bomo vaših foto utrinkov!

Več na spletni strani Društva REVIVAS.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.