Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

DOLGA MIZA – Šili testenine, na vilice navite

V petek, 26. avgusta 2022 se je v prijetnem ambientu prenovljenega Starega trga v Starem Velenju odvila čudovita zgodba, navita na vilice.

Na kulinaričnem večeru s pridihom Italije in Mediterana smo obiskovalce pogostili z domačimi Šili testeninami za najdaljšo mizo v Šaleški dolini. Lokalni kuharski mojstri so obiskovalce najprej razveselili z malimi kulinaričnimi radostmi Italije, sledilo je toplo nadaljevanje – milanska mineštra, limonini špageti z baziliko, sveže polnjene testenine in tagliatelle s tradicionalno mesno omako neapeljske kuhinje. Dogodek smo sklenili ob italijanskih sladicah. Vse lokalno pripravljene dobrote so pospremila vina Hiše dobrih vin Koželj. Za sproščeno vzdušje in glasbeno spremljavo sta poskrbela pevka Kristina Oberžan in pianist Žiga Jamnik, za dobro dozo smeha pa moderator in stand up komik Aleš Novak.

Skladno z zavezo Manj plastike več trajnosti smo dogodek organizirali s spoštovanjem do okolja in ga zastavili trajnostno, brez plastike, z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Kuharji so hrano pripravili za določeno število oseb, zato nas veseli, da ni ničesar ni pristalo med odpadki. Poleg slovenskega vina je bila na voljo tudi brezalkoholna pijača in domača voda Šaleški biser v steklenih vrčih. Prva dolga miza v Šaleški dolini je primer dobre prakse trajnostnega in zelenega dogodka.

V veliko veselje nam je, da smo preživeli prijeten večer ob dobri kulinariki, dobrem vinu, glasbi, predvsem pa sproščenem klepetu, ki nas je povezal v eno veliko prijateljsko družbo. Velenje kot zeleno mesto z znakom Slovenia green destination Silver, Green&Safe in Safe travelers s podobnimi projekti stopa stopničko višje na področju lokalne kulinarike.

Dogodek smo pripravili sodelavci Zavoda za turizem Šaleške doline in družina Šilc (Šili testenine) ob podpori Mestne občine Velenje in Mladinskega centra Velenje.

 

Foto: Ksenija Mikor

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska