Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

DOLGA MIZA – Šili testenine, na vilice navite

DOGODEK JE RAZPRODAN!

Petek, 26. avgusta 2022, ob 19. uri, Stari trg v Starem Velenju

Na enega zadnjih poletnih avgustovskih večerov se bo v prijetnem ambientu prenovljenega Starega trga v Starem Velenju odvila čudovita zgodba, navita na vilice.  Zavod za turizem Šaleške doline in Šili testenine premierno prirejamo prvo dolgo mizo v Šaleški dolini, ki bo v petek, 26. avgusta 2022, s pričetkom ob 19. uri.

Na kulinaričnem večeru s pridihom Italije in Mediterana, vas bomo za najdaljšo mizo v Šaleški dolini, pogostili z domačimi Šili testeninami. Lokalni kuharski mojstri pripravljajo 5-hodni meni, ki ga bodo na željo obiskovalcev pospremila tudi vrhunska vina. Poskrbeli bomo za sproščeno vzdušje, glasbeno spremljavo in dobro voljo.

Vabljeni vsi ljubitelji dobrih domačih okusov z nekaj italijanskega pridiha ter vsi, ki se v toplih poletnih večerih radi razvajate ob dobri kulinariki, kozarcu vina, prijetni glasbi in dobri družbi.

Cena menija: 35 €.

Rezervacija in prodaja:

  • preko telefona 041 670 879 /  031 296 021,
  • preko e-pošte: sili.testenine@gmail.com,
  • osebno v Šili trgovini, Stari trg 11 (četrtek, od 14. do 17. ure ali petek, od 9. do 12. ure).

Število mest je omejeno na 100 oseb.

Prijazno vas vabimo, da vas odpeljemo v posebno kulinarično zgodbo navito na vilice. Prepustite se navdihu kuhinje, domišljiji sommelierja in zvoku poletnega večera.

—————

Prizadevamo si za čim manj ogljičnega odtisa. Dogodek je organiziran s spoštovanjem do okolja, zastavljen trajnostno, brez plastike, brez oz. z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Obiskovalce vabimo, da dogodek osvojijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz. Hrana  je pridelana skladno z ekološkimi standardi, je sezonska in manj predelana. Pripravljamo jo za določeno število oseb in si prizadevamo, da ne pristane med odpadki. Poleg slovenskega vina, bo na voljo tudi brezalkoholna pijača in domača voda Šaleški biser v steklenih vrčih.

 

Prva dolga miza v Šaleški dolini je primer dobre prakse trajnostnega in zelenega dogodka. Skladno z zavezo Manj plastike več trajnosti bo dogodek organiziran z minimalno količino odpadkov. Spodbujamo pozitivne učinke turizma na lokalno okolje in si prizadevamo za zagotavljanje trajnostne in ekonomske vzdržnosti. Dogodek zasleduje cilje Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021, ki opredeljuje, da bo Slovenija postala globalna zelena butična destinacija za zahtevnega obiskovalca, ki išče raznolika in aktivna doživetja, notranji mir in osebne koristi. Dogodek organiziramo po  naslednjih načelih: lokalno, avtentično, edinstveno, izkustveno, butično in urejeno. Obiskovalcem dogodka se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer ravnajo čim bolj prijazno okolju.

Vabljeni gurmanski in trajnostno naravnani navdušenci. Velenje kot zeleno mesto z znakom Slovenia green destination Silver, Green&Safe in Safe travelers stopa stopničko višje na področju lokalne kulinarike.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko socialnih omrežij @VisitSaleska. Več informacij vam bomo podali tudi sodelavci Zavoda za turizem preko e-pošte turizem@velenje.si ali telefona 03/896 17 15. Dogodek pripravljamo ob podpori Mestne občine Velenje in Mladinskega centra Velenje.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska