Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Šaleški festival piva v Šoštanju

 

Šaleški festival piva je bil prvič organiziran v letu 2015. Dogodek skozi celoten dan obišče več kot 3000 ljudi in je bil nadvse prijetna popestritev dogajanja v starem mestnem jedru Šoštanja.

1. septembra 2023, s pričetkom ob 15. uri v prečudovitem Šoštanju (Glavni trg).

Na dogodku bodo prisotni številni pivovarji iz cele Slovenije, ki bodo poskrbeli za pokušino raznolikih piv. Ob odličnih pivih boste lahko poskusili tudi lokalno kulinariko. Vabljeni, da z nami odkrijte svoje najljubše pivo. Za glasbo bo poskrbljeno.

Na prireditvi predstavimo kulturo pitja piva ter v Sloveniji vse bolj priljubljeno butično mikropivovarstvo. V zadnjih letih je namreč na slovenskem trgu vzniknilo več manjših in unikatnih pivovarn, ki varijo pivo po svojih recepturah. Čeprav je piva mikropivovarn že mogoče naročiti v nekaterih pivotekah in lokalih po Sloveniji, so festivali izjemna priložnost za predstavitev mikropivovarjev. Poleg domačih lokalnih pivovarjev imajo možnost sodelovanja na prireditvi tudi tuji pivovarji. Na festivalu so postavljene stojnice, kjer lahko tudi sami degustirate in poskusite pivo.

Ponudniki piv na Šaleškem festivalu piva:

 

Šaleška pivovarna Skubeer brewing

Pivovarna Skubeer je odprla vrata konec poletja 2018. Njeni začetki segajo v leto 2014, ko so v garaži zvarili prvo domače pivo. Prvo je bilo sicer iz »piksne«, ampak takoj za tem so prešli na »All Grain« metodo, ki jo uporabljajo še danes. Da bi imeli popolni nadzor in ustvarili pivo z osebnim karakterjem, so spoznavali in ustvarjali različne kombinacije ječmenov in hmeljev.

Pivovarna Hopsbrew

HopsBrew spada med najbolj zanimive slovenske mikropivovarne. Na tržišču je prisotna pet let. A začelo se je veliko bolj skromno, kot je to v mikro pivovarstvu skoraj da pravilo.

Pivovarna Kralj

Nedaleč stran od mestnega vrveža Ljubljane se v starejši, prenovljeni in preurejeni stavbi vari in ustvarja zanimive tekočine, ki polnijo steklenice pod imenom Kralj. To je majhna, ljubiteljska pivovarna, ki pa navkljub svoji majhnosti odraža pozitivno in nadvse prijetno energijo in ogromno ljubezen do piva in varjenja samega. In kljub majhnosti tukaj nastajajo okusna piva različnih stilov. Majhno, a v sebi tako veliko.

22brewing

Ko misel dobi sedež…končno! Tako so ustvarili njihovo malo pivovarno v istrskem zaledju, kjer se lahko v miru posvečajo pivovarstvu. Letos se bodo osredotočali na proizvodnjo divjih piv oz. program “istrian wild ales”, saj okolje v katerem živimo ponuja izjemni potencial. Pivo starajo v lesenih vinskih sodih, podobno kot so to počeli njihovi predniki. Združujejo tradicijo in pivovarske novosti ter ustvarjajo novo – inovativno, trajnostno zgodbo.

Haler

Naravno kvašeno pivo Haler je zvarjeno po nemškem – starograjskem receptu. Pivo je naravno brez dodanih konzervansov. Pivo v njihovi pivnici ponujamo kot točeno pivo, lahko pa ga vzamete tudi s seboj v razni embalaži.

Time Brewery

Njihova pivovarna se nahaja v Radljah ob Dravi, na hmeljarskem posestvu Čas, s čimer lepo zaokrožijo zgodbo od hmelja do piva. V današnjem svetu hitrega tempa je čas, ki si ga vzamemo zase in za najdražje, neprecenljiv. Od tod tudi ime Time brewery, ki ponazarja njihovo poslanstvo. Varimo čas, ki vam ga ponudimo v obliki dobrega piva, ob katerem si vzamete čas zase in za družbo.

Pivovarna Lukovica Rokovnjač

V pivovarni Lukovica že vrsto let varijo izvrstno domače pivo Rokovnjač. Narejeno je po domačem receptu iz več vrst sladu in slovenskaga hmelja. Piva ne filtrirajo, pasterizirajo, oziroma mu ne dodajajo konzervansev ter umetnih sladil in arom, kar pomeni da je 100% naravno.

Pivovarna Cesar

Po že nekajletnem varjenju piva v okviru domačega, družinskega projekta, pa je sedaj prišel tudi čas, da je Pivovarna Cesar začela pivo variti tudi uradno, v sklopu dopolnilne dejavnosti.

Pivovarna Karakter

Vse se je začelo z tremi prijatelji. Ker so bili vsi strastni pivoljubci, sovedeli, da je širina pivovarskih možnosti skoraj neomejena. Ob tej misli se jim je porodila ideja o varjenju piva in zadeve so se lotili, še preden bi rekel “keks”. Po številnih poizkusih so bili prepričani, da so njihova piva resnično drugačna in zelo zelo všečna.

Tektonik

Kakovostna piva, ki jih želijo ponuditi kupcem, dojemamo kot vrhunski kulinarično-uživaški dogodek. Vsak požirek, ki oblije jezik in spolzi po grlu, se pretopi v užitek, za katerega si želiš, da bi trajal večno. V pivo so preprosto zaljubljeni!

Maister Brewery

Slovenska pivovarna Maister nosi ime našega največjega generala Rudolfa Maistra. Ta slovenska pivovarna je nastala iz strasti in želje po iskanju posebnih okusov, izboljšanih receptov in raziskovanju različnih vidikov procesa varjenja, v katerem osebni pristop mikropivovarja dodaja piko na i. Naša kraft piva vas presenečajo z bogatim, izrazitejšim okusom in splošno kakovostjo.

First Chop

First Chop je bil ustanovljen v Manchestru, Anglija, leta 2012, in se je hitro uveljavil kot eden najboljših proizvajalcev brezglutenskega piva v Veliki Britaniji. Uporabljajo le najboljše sestavine, skrbno izbrane po kakovosti in okusu. Njihove tradicionalne metode varjenja zagotavljajo okusno pivo, edinstven postopek odstranjevanja glutena na manj kot 10 delcev na milijon pa zagotavlja, da je varno za vsakogar z intoleranco na gluten.

Green Gold Brewing

Zeleno zlato je že od vsega začetka povezovalna nit pivovarne Green Gold Brewing. Pivovarna, ki stoji v središču Spodnje Savinjske doline v Spodnjih Grušovljah, je že desetletja povezana s hmeljarstvom. Predniki družine Rojnik so bili namreč tisti, ki so pred več kot 120 leti zasadili prvi hmelj in tako začeli zgodbo, ki jo piše vsako pivo Green Gold Brewing. Predniki bi bili ponosni, da družina Rojnik nadaljuje s pomembno slovensko panogo, hmeljarstvom, in da glavnega akterja, hmelj, uporabljajo v odličnih pivih. V teh je mogoče okusiti nepozabno kombinacijo tradicije, lokalne pripadnosti in spoštljivega odnosa do zelenega zlata.

Gostilna Ulčar

Gostilna z več kot 100 letno tradicijo.

Ponudniki kulinarike na Šaleškem festivalu piva:

Bistro Bianca

Perutničke z ameriško solato.
Pečena svinjska krača z zeljno krompirjevo solato.

Punkt Kotlje

Prvi burger house na Koroškem!

Lazania

Brezglutenske jedi.
Pizze ali kebap.

Fuul Burger

Slastni burgerji.

Turistično olepševalno društvo Šoštanj

Pražen krompir.

Ivan Kavnik s.p.

Peka odojka.

Dogodek bo trajnostno naravnan in okolju prijazen, saj se bodo uporabljali stekleni kozarci za večkratno uporabo.
Festival organizira Turistična zveza Šoštanj v sodelovanju z Občino Šoštanj, Zavodom za turizem Šaleške doline, Krajevno skupnostjo Šoštanj in Zavodom za kulturo Šoštanj.

#VisitSaleska