Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Na pustovanje v Šaleško dolino

Na pustovanje v Šaleško dolino

Za vas smo pripravili nekaj namigov za pustovanja v Šaleški dolini.

Na pustovanje v Šaleško dolino.

 

Šoštanj je znano karnevalsko mesto z 70-letno tradicijo, ki je prepoznavno tudi na evropskem zemljevidu. Karneval z mednarodno zasedbo vsako leto privabi številne obiskovalce. Pustne maske navdušijo z domiselnostjo, raznolikostjo in norčavostjo. S svojima tradicionalnima pustnima likoma »Koš šoštanjski in Tresimir« sodelujejo domala na vseh večjih karnevalih po Sloveniji in Evropi. Koši šoštanjski ponazarjajo prosti čas usnjarjev, ki so ustvarili pomemben del šoštanjske dediščine. Pustna legenda pravi, da je “fabrikant Vošnjak” svoje delavce dobro plačeval. Ob plačilnih dneh so odšli v gostilno. Ker so zasluženo plačilo čakale tudi njihove žene, so si zvečer oprtale na ramena koše in poiskale svoje utrujene može.

K dvema tradicionalnima likoma pa so se priključili še točki »Vlak smrti« in »Disko chicken show«, ki sta s svojo atraktivnostjo želi pohvale na vseh karnevalih. A vendarle Pust šoštanjski vedno zaznamuje dogajanje v domačem kraju. Od leta 2006 so člani evropske federacije karnevalskih mest (FECC). V tej sredini so šoštanjski karneval opredelili kot enega večjih v Sloveniji. Uspe jim privabiti veliko domačih in tujih karnevalskih skupin.

Letošnji karneval 71. karneval Pust Šoštanjski bo potekal v soboto, 10. februarja 2024 s pričetkom ob 15. uri. Po povorki sledi velika maškarada v Športni dvorani Šoštanj z ansamblom Potepini.

Pust, pust, krivih ust – družinsko pustno rajanje

V torek, 13. februarja, ob 16. uri na Titovem trgu v Velenju.

Romana Krajnčan, M Dance, 2Party, Arbadakarba, KUD Kurent 2000

V primeru slabega vremena bo pustovanje prestavljeno v Rdečo dvorano.

Več pustovanj v Velenju

#VisitSaleska