Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Čarobnost narave

Ko v naravi vzpostavite stik s seboj, postanejo razgledi večji, doživetja lepša, srečanja z živalmi pristnejša. V Šaleški dolini vas v naravi čaka pravo okolje za drugačen oddih. Izberite svojo točko za sprostitev, potep in obnovo moči na podeželju.

Pogled globlje.

 

Veduna farm, retreats center

Tisti, ki iščete priložnost za duhovno rast, boste to našli na Veduni. Tu sta Gordana in Chris Biles uresničila svoje sanje – ustvarila sta popolno okolje za celostno sprostitev in povratek k sebi. Veduna nudi udobne namestitve v harmoniji naravnih materialov. Organsko pridelano hrano in zeliščne napitke. Delavnice joge, meditacije, umetniškega ustvarjanja. Gordana s pomočjo entuziastov ustvarja skupnost, ki ljudem pomaga rasti in vzpostavljati pristen stik s sabo, drugimi in naravo.

Več

Izletniška domačija Lamperček

Domačija Lamperček je znana po 13 hektarjev veliki obori z okoli 130 jeleni, damjaki in mufloni. Prenovljena, a še vedno prvobitna, privablja popotnike, saj obljublja topel sprejem gospodarja Tomaža Dreva. Če ste sami ali v večji družbi boste pri Lamperčku doživeli pristno naravo. Tu boste lahko okušali domače divjačinske salame, sadne sokove, likerje in ob tem opazovali čredo jelenov. Lahko jih boste nahranili in pobožali, kar bo izjemno doživetje za vse družinske člane.

Več

Lavender hill eco resort

Za vse, ki si želijo pristne kmečke izkušnje, a se ne želijo odpovedati luksuzu, je pravi naslov Lavender Hill. Dejan Glavnik je z izjemnim občutkom za ohranjanje kulturne dediščine, prenovil v očarljiv resort staro domačijo na posestvu, odmaknjenem od vsakršnega vrveža. Bivanje v apartmajih, sproščanje ob ribniku, v bazenu, wellnessu, na terasi ali ob ognjišču, opazovanje črede ovac in poslušanje šelestenja sadnih dreves, slikovita podeželska pokrajina … Lavender Hilla ne boste zlahka pozabili.

Več

Štala Glinšek

Konj je danes dobra družba za aktivno preživljanje prostega časa, bodisi s športnim treniranjem ali le sproščenim jezdenjem v naravi. Kakšno je življenje s konji, vam lahko pove Vesna Glinšek, ki nadaljuje konjerejsko tradicijo svojega očeta. Poleg tega, da skrbi za konje, tekmuje tudi v preskakovanju ovir. Svoje znanje posreduje v lastni jahalni šoli, na posestvu v Škalah. Vabljeni na opazovanje, hranjenje ali krtačenje konj ter ježo v ogradi ali ježo do nabrežja Velenjskega jezera.

Več

Smrekovec

Smrekovec je najvišji vrh Šaleške doline in območje na katerem živi divji petelin – v južni Evropi zavarovana živalska vrsta. Peš ali s kolesom – vzpon na ugasli ognjenik Smrekovec iz različnih smeri bo doživetje, v katerem boste združili prijetno s koristnim. Smrekovec je odlično izhodišče za kolesarske ali pohodniške izlete na Golte, Raduho, Sleme, Uršljo goro in druge vrhove.

Več

Gonžarjeva peč

S plezanjem na Gonžarjevo peč je doza adrenalina zagotovljena. To je najbolj zahtevna plezalna pot v Slovenij, ocenjena z D/E. Posebnost Gonžarjeve peči je kompaktna skala z jeklenicami, ki se pno od vznožja do izhoda iz stene – okoli 70 višinskih metrov. Ne pozabite na varnost – v steno se podajte le s plezalnim pasom, samovarovalnim kompletom, čelado, ustrezno obutvijo, plezalniki, feratarske rokavice in drugo ustrezno plezalno opremo.

Več

Velunja peč

Podeželje Šaleške doline vsa bo zagotovo očaralo z gostoljubnimi ljudmi, okusno kulinariko pa tudi z lepotami narave. Ena izmed njenih najbolj zanimivih kreacij je Velunja peč – naravni most. Pot do njega vas bo vodila skozi gozd, v katerem se boste naužili svežega zraka. Približno deset metrov visok most je iz žive skale izklesala voda in ustvarila tudi štiri kraške jame, pod mostom se potok prelije skozi dva slapova.

Več

Skok v Velenjsko jezero

Velenjska plaža je najboljše izhodišče za sprehode, kolesarjenje, jezdenje okoli jezer, za plavanje, supanje, jadranje in otroške vragolije v vodnem parku, za sprostitev v prijetnih lokalih in za presenetljiva odkritja potopljenih vasi!
Želim izvedeti več

Paketi doživetij

Vsi programiZameZa najuZa našo družinoZa skupine
Vsi paketi
Petek in sobota na najin način

Dvodnevna romantika

Vstopite v vikend z radovednostjo in ga nadaljujte s sprostitvijo v savni samo za vaju.

Več
Šaleško razvajanje

Tridnevni romantični oddih

Vzemita si čas zase in uživajta v izbranih doživetjih Šaleške doline.

Več
Družinske počitnice

Drugačne počitnice

Združite čofotanje v bazenih, presenetljivo učenje in potepe po Šaleški dolini.

Več
Aktivno drugačna dvojina

Tridnevna izkušnja Velenja

Začinite si posebnosti Velenja s kulinaričnimi doživetji z najlepšimi razgledi in najboljšimi chefi.

Več
Vikend z zmajem Pozojem

Dvodnevno za celo družino

Nastanite se blizu jezer s posebnimi zgodbami in presenetite najmlajše s prijaznimi potepi.

Več
Usnjarsko popotovanje družine Woschnagg

Poldnevni program za raziskovalce

Nov začetek preteklega časa v »usnjarskem« Šoštanju.

 

Več
Ples, vino in kulinarika

Martinov vikend za dva

Počastita praznik vina s plesnimi koraki in izbranimi jedmi.

Več
Trio underground

Enodnevni izlet

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Unique trio

Tridnevni program

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Več
Kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

Po nove zgodbe, razglede in doživetja.

Aktivnosti v naravi Šaleške doline in skrite poti v družbi licenciranega kolesarskega vodnika.

Več

Povpraševanje

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.