Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

09. 09. 2023 - 15. 09. 2023

34. Pikin festival

VABLJENI V PIKIN ČASOVNI STROJ!

Med 9. in 15. septembrom bo v središču Velenja potekal Pikin festival, vedno znova igriv, kulturno-vzgojen in zabaven. Pripravite se na zanimivo festivalsko raziskovanje in igranje na vse pretege, saj je tema letošnjega festivala ČASOVNI STROJ. Čas bomo obrnili na glavo, potovali levo in desno, naprej in nazaj, obiskali jamskega človeka, se zavrteli kot v pralnem stroju in pristali v prihodnosti, kjer je vse drugače kot v našem svetu. Pobrskali bomo po zgodovini in kukali v prihodnost. Pazili bomo, da nas ne pohrustajo dinozavri ter občudovali leteče robote.

Zgodovina je najboljša učiteljica, pravijo, in da se iz nje pogosto premalo naučimo. Tokrat bo šolski učbenik in tablo zamenjala Pika s svojimi številnimi pomočniki, ki bo otroke skozi čas popeljala na kar se da razgiban in doživet način. Odlične gledališke, lutkovne in plesne predstave, obisk tematskih poligonov in interaktivnih vsebin, kulturno-vzgojnih programov in ustvarjalnih delavnic bodo s kančkom športa in zabave kar tako naredile dan, ki bo zapisan v zgodovino!

V barvitem svetu kulture in umetnosti se bomo igrivo zabavali na Titovem trgu in njegovi okolici, Pikinem otroškem igrišču ter v Rdeči dvorani, ki bo ponovno pokala po šivih od vseh ustvarjalnih delavnic. V času festivala bodo odprta tudi številna mestna razstavišča in Pikin kino.

Vabimo vas, da se skupaj s Pikino posadko odpravite na radoživo potovanje skozi čas in pisano jesen za vse naše in vaše otroke spremenimo v cvetočo pomlad! Dobrodošli!

PIKIN PROGRAM

PRIZORIŠČA

 

Več informacij na: PIKIN FESTIVAL.

 


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska