Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

23. 11. 2023

Dan šaleškega turizma

Zavod za turizem Šaleške doline bo 23. novembra 2023, med 9. in 14. uro v Vili Bianca že drugo leto zapored organiziral ”Dan šaleškega turizma”. V aktualnem strateškem obdobju turizem Šaleške doline zasleduje vizijo zelene butičnosti z nižjim ogljičnim odtisom in večjo vrednostjo za vse. Vizija je, da bi Šaleška dolina postala najbolj prijazna destinacija za družine v Sloveniji.

Dogodek bo turističnim deležnikom, gospodarstvenikom ter drugim zainteresiranim omogočil vpogled v zakulisje razvoja turizma Šaleške doline. Poleg tega bodo udeleženci imeli priložnost izvedeti več o aktualnem dogajanju v slovenskem turizmu, saj bomo gostili predstavnike Ministrstva za gospodarstvo, šport in turizem ter Slovenske turistične organizacije.

Poudarek dogodka bo tudi na izobraževanju na temo rabe umetne inteligence v turizmu in ostalem gospodarstvu. Verjamemo, da je to pomembna smer razvoja v turističnem sektorju, ki jo je v poslovni proces potrebno integrirati premišljeno in odgovorno. V turizmu je namreč izjemnega pomena, da kljub digitalizaciji in robotizaciji, v ospredju ohranimo pristen stik in osebno komunikacijo. Sodobna tehnologija nam je lahko pri tem v veliko podporo.

Delavnico bo vodil Aleš Pevc, vodja tehnološke in razvojne pisarne v Tehnološkem parku Ljubljana, strokovnjak XR in AI tehnologije. Ima več kot 20 let izkušenj na področju upravljanja projektov, implementacije kreativnih tehnologij ter razvoja digitalnih poslovnih modelov. V preteklosti je ustanovil in vodil 5 različnih start up podjetij. Trenutno se osredotoča na inovacije in razvoj inovacijskega ekosistema z laboratorijema za obogateno in navidezno resničnost ter laboratorijem za pametne in digitalne rešitve. Na delavnici bomo odkrili vse skrivnosti, ki jih ponujajo AI orodja, s fokusom na osrednjih aplikacijah, kot sta Chat GPT in Midjourney. Preverili bomo zmogljivosti, možnosti uporabe pa tudi prednosti in omejitve. Skozi delavnico bomo razkrili skrivnosti, trike in nasvete za povečanje inovativnosti, podporo pri vodenju projektov, raziskavah, zmanjšanje ponavljajočih nalog ter kako poenostaviti svoje delo, povečali hitrost, učinkovitost in sposobnost odločanja.

Nadgradnjo zelene zgodbe je treba začeti graditi na terenu; tudi z vključevanjem aktivnih organizacij in ljudi na nivoju lokalnih skupnosti, saj Turizem smo ljudje.

Poleg tega bo veliko pozornosti posvečeno gospodarskemu vidiku, saj bodo udeleženci pridobili  vpoglede v ključne digitalne poslovne modele in uporabo umetne inteligence v gospodarstvu. Prav tako bo predstavnic Ministrstva za gospodarstvo, šport in turizem predstavila pomembne projekte, namenjene spodbujanju gospodarske rasti.

Vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružijo na tem strokovnem dogodku, kjer bomo skupaj delili znanje, izkušnje ter iskali nove priložnosti za razvoj turizma v Šaleški dolini.

Prijave zbiramo preko PRIJAVNICE najkasneje do ponedeljka, 20. novembra, do 12. ure.
CELOTEN PROGRAM NAJDETE TUKAJ.
Po zaključku uradnega dela sledita manjša pogostitev in mreženje.


Lokacija: Vila Bianca
Organizator: Zavod za turizem Šaleške doline

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska