Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 04. 2024

Evropsko tekmovanje z vozili na pedale

Zavod APGA v okviru evropskega projekta EURIDEA organizira dirko s pedalnimi avtomobili, ki bo 20. aprila na Vista parku v Velenju.

V projektu EURIDE, katerega koordinator je Občina Faenza, sodeluje 8 partnerjev iz 7 evropskih držav: Italije, Francije, Portugalske, Češke, Hrvaške, Turčije in Slovenije.

Pedalni avtomobili so v nekaterih od teh držav že dobro poznani, dirkanje z njimi pa je celo uveljavljeno kot šport. V Sloveniji pa smo se z dejavnostjo prvič srečali ravno preko projekta EURIDE, leta 2022. Eden izmed ciljev projekta je dejavnost razširiti, jo približati širši javnosti ter seveda vsem, ki bi se za dejavnost posebej zanimali. V sodelovanju s Šolskim centrom Velenje in Srednjo šolo Ravne so učenci pod mentorstvom učiteljev izdelali prve tri pedalne avtomobile v Sloveniji, s katerimi so se učenci tudi podali na dirke v Italijo, Francijo ter na Češko. S partnerji projekta smo izdelali priročnik za organizacijo dirk s pedalnimi avtomobili, vodič za izdelavo pedalnih avtomobilov ter video vodič za izdelavo pedalnih avtomobilov. Na spletni strani projekta pa je svoj prostor dobila tudi platforma za evropsko mrežo pedalnih avtomobilov. Več o projektu si lahko preberete na povezavi: https://www.eurideproject.eu/.

V sklopu projekta sledi še zadnja dirka s pedalnimi avtomobili, ki bo 20. aprila na Vista parku v Velenju. Vljudno vabljeni na ogled dirke, kjer bo tekmovalo 56 tekmovalcev s štirinajstimi pedalnimi avtomobili iz Slovenije, Francije, Italije in Češke.

Po končani dirki pa sledi plesni večer swinga.

FB DOGODEK


Lokacija: Vista
Organizator: Drugo

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska