Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

11. 05. 2023 - 17. 06. 2023

Inventura 23 in Klemen Zupanc, Schalar see 1413

V Galeriji Velenje bodo odprli dve razstavi: v spodnjem nadstropju tradicionalno razstavo likovnih del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki Umetniške gimnazije Velenje – likovne smeri z naslovom INVENTURA 23, v zgornjem nadstropju pa razstavo akademskega slikarja Klemna Zupanca z naslovom Schalar see 1413.  

Dijaki se predstavljajo z deli, ki so jih ustvarili pri predmetih risanje in slikanje, likovna teorija, predstavitvene tehnike, osnove varovanja dediščine, plastično oblikovanje in bivalna kultura. Razstavo vsako leto dijaki tudi sami oblikujejo in postavljajo pod mentorstvom profesorjev strokovnih predmetov.

Klemen Zupanc je slikar mlajše generacije, ki za izhodišče svojega ustvarjanja pogosto jemlje plehkosti vsakdana ter ustaljenih načinov bivanja in delovanja v sodobni družbi. V okviru svoje satirične razstave v Galeriji Velenje bo umetnik predstavil stalno zbirko priznanega muzeja za arheologijo jezerske favne Musée de Schalar, ki se osredotoča na življenje Škalarja, šaleške jezerske pošasti, katere obstoj je dolga leta veljal za ljudsko legendo.

Razstavi bosta na ogled do 17. junija 2023.


Lokacija: Galerija Velenje
Organizator: Festival Velenje - Galerija Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska