Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

25. 08. 202420:00

Ivo Dimchev: Performative solo-concert

Ivo Dimchev ponuja koncert v živo s pesmimi, ki so nastale skozi njegovo dosedanjo kariero.

Izjemna muzikalnost in izjemni vokalni talenti so bili prepoznavni deli vseh Dimchevovih legendarnih sodobnih plesnih gledaliških predstav in solističnih koncertov.

Poznan kot provokativen performativni umetnik, se kameleonski queer bolgarski koreograf, performer in aktivist v zadnjem času posveča raziskovanju vesolja zvoka. Glasbena raziskovanja so zdaj jedro njegove prakse, z besedili, ki okoli poslušalca tkejo temno poezijo. Njegova glasba je enakovredno mesena in sladka, muhasta in elegantna. S svojo odrsko prisotnostjo, ki niha med rock zvezdo in “primadonno,” Dimchev iztrga tvoje srce in ga poliže, preden te popelje na klubski plesni podij. Resnični mojster performansa, Dimchevov čustveni glas bo ganil tudi najhladnejša bitja.

Njegov glas vedno ostaja v poetičnem obmejnem svetu, popolno ravnovesje melodij in ritmov. Bolgarski umetnik spremeni svoj glas v neizčrpno resonančno telo, včasih bluesovsko, včasih romantično, včasih melanholično, včasih techno, a vedno močno.

Ivo Dimchev (1976) je koreograf, vizualni umetnik, kantavtor in performer iz Bolgarije, mednarodno znan po svojih provokativnih in pogosto kontroverznih performansih. Njegovo delo je skrajna in barvita mešanica performansa, plesa, gledališča, glasbe, risb in fotografije. Dimchev je avtor več kot 30 predstav. Prejel je številne mednarodne nagrade za ples in gledališče ter svoje delo predstavil po vsej Evropi, Južni Ameriki in Severni Ameriki.


Lokacija: Drugo - Mozaik bar
Organizator: Mladinski center Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska