Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

06. 01. 202419:30

Mak Grgić, kitara

Mak Grgić, eden naših najbolj uspešnih kitaristov in dvakratni nominiranec za nagrado Grammy, slovi po umetniški vsestranskosti in iskrivem izvajalskem navdihu, s katerim se vsak njegov nastop spremeni v glasbeno evolucijo. V Ljubljani rojeni umetnik z mednarodno kariero se posveča komponirani in improvizirani glasbi ter izvaja dela od renesanse in baroka prek klasičnega španskega repertoarja do nove oziroma sodobne glasbe, rad pa posega tudi v medžanrsko in popularno glasbeno polje.

Študiral je pri Anteju Čagalju na zagrebškem Konservatoriju Elly Bašić, nato pa na dunajski Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti, kjer je diplomiral v razredu Alvara Pierrija. Študij je na podiplomski in doktorski stopnji pod mentorstvom Williama Kanengiserja in Scotta Tennanta nadaljeval na Thornton School of Music na Univerzi Južne Kalifornije v Los Angelesu, kjer je sedaj asistent predavatelj.

Sodeluje s številnimi znanimi glasbeniki in zasedbami, med drugim je z Adamom Del Montejem ustanovil Duo Deloro, ki se posveča flamenku, z Danielom Lippelom pa FretX Duo, ki se osredotoča na novo glasbo. Med njegovimi odmevnejšimi angažmaji omenimo turneje po Kitajski, Japonski in Balkanu, debi v Rusiji s Sanktpeterburškimi simfoniki leta 2009, koncerte in umetniške rezidence v uglednih dvoranah in ustanovah po ZDA, v Španiji, na Portugalskem in drugod.

Ob intenzivnem nastopanju je dejaven tudi kot organizator in umetniški vodja. Med drugim vodi organizacijo EuroStrings (združenje sedemnajstih evropskih kitarskih festivalov), Zagrebški kitarski festival, študentski koncertni cikel Music@Rush Hour v Los Angelesu ter vzgojni mladinski program v Santa Monici, ki mu Elementarna kitara.


Lokacija: Glasbena šola Velenje - Orgelska dvorana
Organizator: Glasbena šola Fran Korun Koželjski Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska