Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

15. 05. 2023 - 30. 06. 2023

Pikin fotografski natečaj “Časovni stroj”

Pikin fotografski natečaj »ČASOVNI STROJ«

Ste kdaj imeli željo, da bi zavrteli časovni stroj in se vrnili v preteklost ali odpotovali v prihodnost? Da bi imeli magično moč s katero bi spreminjali čas in s tem tudi svet?

Junakinja knjig švedske pisateljice Astrid Lindgren, nadobudna deklica Pika Nogavička, je zagotovo tista, ki nas lahko povabi na takšno nenavadno in pogumno raziskovanje sveta – s časovnim strojem v rokah! Starodavni gradovi in nenavadni tehnološki izumi, roboti v kavarnah in babičina skrinja, polna starih fotografij … Kaj bi vi ujeli v objektiv, če bi ga spremenili v časovni stroj?

V Muzeju Velenje, ki že 34. leto zapored sooblikuje Pikin festival in v atriju Velenjskega gradu pripravlja tradicionalne Pikine fotografske razstave, vabimo k sodelovanju pri Pikinem fotografskem natečaju. Tudi letos smo natečaj pripravili v sodelovanju s fotografsko revijo Digitalna Kamera in Digitalnim Foto Klubom, ki že vrsto let sodelujeta z mladimi fotografi iz cele Slovenije ter Festivalom Velenje, organizatorjem 34. Pikinega festivala. Natečaj bo potekal pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (št. FZS 11/2023).

Osnovnošolce vabimo, da z nami in s Piko Nogavičko delijo fotografije, ki bodo prikazale njihov pogled in razumevanje naslovne teme natečaja »Časovni stroj«, ki je tudi tema letošnjega 34. Pikinega festivala. Skozi objektiv torej poiščite preteklost in tudi prihodnost v svetu okoli nas.

Najboljše fotografije natečaja bodo nagrajene in razstavljene na posebni razstavi v atriju Velenjskega gradu, odprli jo bomo v sredo, 6. septembra, ob 17. uri.

Fotografije zbiramo do petka, 30. junija, pošljite jih pa lahko na elektronski naslov info@muzej-velenje.siali po pošti na naslov: Muzej Velenje, Ljubljanska 54, 3320 Velenje.

Več informacij o natečaju lahko dobite pri kustosinji pedagoginji Muzeja Velenje Oni Čepaityte Gams na ona.gams@muzej-velenje.si ali 051/382 374.

Pogoji razpisa pa so dostopni na:

Pikin fotografski natečaj “Časovni stroj” – Muzej Velenje (muzej-velenje.si)


Lokacija: Velenjski grad
Organizator: Muzej Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska