Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

09. 06. 2023

Promenada okusov in Gin festival 2023

Po kulinarične dobrote v mestno jedro

CANKARJEVA ULICA, PETEK, 9. 6. 2023 MED 10. IN 23. URO

Promenada okusov je kulinarična tržnica, na kateri se predstavlja preko 20 ponudnikov kulinarike in pijače. V petek, 9. junija bo med 10. in 19. uro na Cankarjevi ulici zadišalo po okusnih gastronomskih presežkih, ki jih bodo v kuhinji na prostem pripravljali kuharski mojstri od blizu in daleč.

Na Promenadi okusov bo zadišalo po raznoliki hrani. Kulinarične krožnike, sodobne jedi, street food klasike si lahko privoščite med 10. in 19. uro. Vabljeni na pravo doživetje okusov, s katerimi lahko potujemo po različnih slovenskih regijah in kuhinjah različnih držav.

Z nami bodo: Mangoop Burgers, Mango tree, LaZania, Tekmovalci Masterchef 2023, Falafel Okusi Orienta, Gostilna Pr’Koren, Turistična kmetija Karničnik, Langoš Vinarium, Vina Magdič s prekmurskim bogračem in Steak & Burger Dobrna.

S svojimi sladicami vas bodo razvajali Gabrielo waffles and panckakes, Love2Bake, Bubble waflji in Waffle to go. Da ne boste žejni, bodo za vas točili pijače Šaleška pivovarna Skubeer Brewing, Pivovarna Haler, Vina Magdič, Hotel Razgoršek in Klet Brda.

PONUDNIKI KULINARIKE IN PIJAČE NA PROMENADI OKUSOV (JEDILNIKI IN PREDSTAVITVE PONUDNIKOV).

Že drugič se bo Promenadi okusov pridružil Gin festival, ki bo potekal med 14. in 23. uro.

Pijače iz GIN-a bodo mešali: Barei, Havana bar Velenje, Wunder Beach bar, Destilarna Pozvačin, Vila Herberstein, Brincelj Gin Van in Lesnika.

Tokratno Promenado okusov bomo v sodelovanju z Ekologi brez meja zopet organizirali po sistemu Zero Waste – prireditev z manj odpadki.

Zero Waste ne pomeni prireditve z nič odpadki, ampak prireditev z manj odpadki, ki se zavzema za učinkovito ločeno zbiranje odpadkov ter preprečevanje njihovega nastajanja. Zero Waste si kot cilj zastavlja opuščanje odpadkov, zato ne gre zgolj za ločeno zbiranje in recikliranje, pač pa za nenehno iskanje načinov učinkovite rabe virov. Bistveni so ukrepi preprečevanja, ki znižujejo tako količine kot vsebnost nevarnih snovi v odpadkih. Sledi iskanje možnosti ponovne uporabe, šele nato ločeno zbiranje, recikliranje in kompostiranje. Prizadevamo si za čim manj ogljičnega odtisa. Dogodek bo organiziran s spoštovanjem do okolja, zastavljen trajnostno, brez plastike, z minimalno količino odpadkov in klimatskim spremembam prijaznim jedilnikom. Gostinci bodo hrano in pijačo ponujali v okolju prijazni ali povratni embalaži. Obiskovalce  vabimo, da dogodek osvojijo peš, se pripeljejo s kolesom ali uporabijo brezplačni mestni prevoz. Hrana bo domača, sezonska in manj predelana. Pripravljamo jo za določeno število oseb in si prizadevamo, da ne pristane med odpadki.

Obiskovalce pozivamo, da s seboj prinesejo svoje bidone in si na najbližjem pitniku nalijejo vodo Šaleški biser. Na Promenadi okusov bo delovala tudi zelena straža, ki bo obiskovalcem pomagala pravilno ločiti odpadke. Sledimo zavezi Manj plastike in več trajnosti.

Obiskovalcem dogodka se že vnaprej zahvaljujemo za podporo trajnostnim prizadevanjem in jih naprošamo, da tudi sicer ravnajo čim bolj prijazno okolju.

Ostanite na tekočem, spremljajte našo spletno stran www.visitsaleska.si, prijavite se na naše e-novičke ali nam sledite na Facebooku in Instagramu.


Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska