Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

03. 06. 202320:00

Rade Šerbedžija & Zapadni Kolodvor Bend

Rade Šerbedžija, nedvomno ena največjih igralskih osebnosti v prostoru bivše Jugoslavije, se zaradi natrpanega urnika snemanj le redko lahko poda na koncertna gostovanja. A prav zato je vsak njegov koncert še toliko večja poslastica, ki pritegne vse ljubitelje dobre glasbe in njegovih izjemnih interpretacij.

Rade Šerbedžija s svojo nadarjenostjo in izjemno igralsko tehniko vse od začetka svoje kariere navdušuje režiserje in kritike ter gledališko, filmsko in televizijsko občinstvo.
Za svoje igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi med tujimi režiserji in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen, kot so Vanessa Redgrave, Tom Cruise, Clint Eastwood in Stanley Kubrick. Leta 2000 je ustanovil tudi gledališče Ulysses na hrvaških Brionih.

Ob številnih filmskih, gledaliških in televizijskih vlogah je Rade Šerbedžija posnel tudi šest odmevnih glasbenih albumov. Šerbedžijevo interpretacijo bi lahko označili kot šanson, v skladbah pa se ta zliva in prepleta z različno glasbeno motiviko. V Sloveniji ga od nekdaj občudujejo vse generacije, saj je pesmim Barbara, Ne daj se Ines in številnim drugim s svojim neustavljivim šarmom vtisnil enkraten pečat. 

Prvih sto vstopnic je na voljo po ceni 25 EUR na Festivalu Velenje. Rezervacije: vstopnice@festival-velenje.si.

V primeru dežja bo koncert v veliki dvorani Doma kulture Velenje. 

Lokacija: Vila Herberstein
Organizator: Festival Velenje
Vstopnina: 25 €

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska