Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 05. 202315:00 - 19:00

Skrivnosti potopljenih vasi

Ogled Muzeja premogovništva Slovenije v Velenju na drugačen način – Plovba po Velenjskem jezeru z izkušnjo virtualnega potopa – Kulinarično doživetje na novem razgledišču Vista tik nad vodno gladino

Pomagajte potomcu rudarjev, ki so z odkopavanjem lignita na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu spremenili pokrajino svojega bivanja, najti dragocen predmet pod gladino jezera!

Kjer so bile nekoč vasi, so danes jezera. Kaj se je zgodilo s hišami, šolami, cerkvami? Zakaj so potonile in kam so odšli prebivalci vasi? Odkrivajte neverjetne življenjske zgodbe vaščanov, rudarjev, Velenjčanov. Z vero v boljšo prihodnost so kopali premog na eni od najbogatejših plasti lignita na svetu.

Naj vam zgodbo pove vnuk rudarja! Pojdite z njim tja, kjer se je vse začelo. Spustite se z dvigalom v rove kar 160 metrov pod zemljo. Doživite rudarski vsakdan. Naj voda pred vašimi očmi prekrije nekdanje vasi. Nato odplujte po jezerski gladini do tja, kjer globine še hranijo zaklade rudarske družine.

Ko se vrnete, vas čakajo izbrane lokalne dobrote z razgledom na nekdanjo pokrajino, ki jo je še mogoče slutiti pod čisto vodo Velenjskega jezera. Odnesite s seboj nepozabno izkušnjo in prav poseben simbol velenjskih rudarjev.

Cena

  • za 7-10 oseb: 116 EUR / osebo
  • za 3-6 oseb: 128 EUR / osebo
  • za 2 osebi: 242 EUR / osebo
Obvezno so predhodne prijave na turizem@velenje.si ali telefonsko številko 03 896 17 15.

Organizator: Zavod za turizem Šaleške doline

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska