Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

14. 03. 202317:00 - 18:30

Šola za starše: “Otroci so naše največje bogastvo”; sezona 22/23

O temi:

Razvoj zdrave samostojnosti je pri otroku pomemben del razvoja ter želja vsakega starša. Starše pa nas prav to obdobje pogosto spravlja v občutke negotovosti, skrbi, nemoči … iz česar se pogosto rodijo različne oblike nasilja, kot npr. poniževanje, kaznovanje, zapiranje v sobo ipd. ali pa po drugi strani nezanimanje za vzgojo, permisivnost in čustveni odmik. Eno in drugo v otrokovih možganih povzroči nevzdržne psihične procese, ki škodljivo vplivajo na razvoj njegovih možganov in telesa. Razvoj primerne samostojnosti je zato za starše vedno velik izziv. Meje in zahteve naj bodo smiselne, razumljive, postavljene na podlagi čustvenega stika ter primerne razvojnemu obdobju in otrokovi zrelosti. Obenem pa naj bo postavljanje mej povezano z razvojem starševske suverenosti sproščenosti, prožnosti in kreativnosti.

O predavateljici:

Dr. Andreja Poljanec, univ. dipl. psihologinja, zakonska in družinska terapevtka, je tudi predavateljica in vodja oddelka za psihologijo na Univerzi Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana. Poleg terapevtskega dela s posamezniki, pari in družinami, ter supervizorskega spremljanja strokovnih delavcev, izvaja delavnice, predavanja in vodi različne skupine. Je avtorica številnih slovenskih in tudi mednarodnih prispevkov, med drugim knjig Rahločutnost do otrok, Rahločutno starševstvo, Med dvema ognjema … Pri raziskovanju in v praksi pozornost posveča predvsem varnim in dostojanstvenim odnosom v različnih sistemih in kako v njih ustvarjati kvalitetno življenje in razvoj. Je soustanoviteljica Študijsko-raziskovalnega centra za družino, kjer je tudi strokovna vodja. Vrsto let je razvijala in vodila programe za pomoč otrokom, mladostnikom in njihovim družinam pod finančnim okriljem MDDSZ. Je poročena in mamica petih otrok.

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na predavanju prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, do torka, 14. marca 2023, do 13. ure. Na dan predavanja vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto.


Lokacija: Vila Rožle - splet (ZOOM)
Organizator: Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje
Vstopnina: prijave na mzpm.velenje@vilarozle.si

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska