Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 02. 202417:30 - 19:00

Šola za starše: “Otroci so naše največje bogastvo”; sezona 23/24

Predavateljica: dr. Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije, terapevtka, supervizorka

O temi: Posledice travmatičnih izkušenj, ki niso integrirane, se lahko prenašajo skozi več generacij in vplivajo na dinamiko vzorcev vedenja in čustvovanja v družinskih odnosih kot tudi zaznamujejo starševstvo. Na predavanju se bomo dotaknili razumevanja različnih mehanizmov prenosa travme med generacijami ter osvetlili načine, s katerimi je mogoče doljnosežne učinke travmatičnih vzorcev ustaviti.  

O predavateljici: dr. Sara Jerebic je specialistka zakonske in družinske terapije in doktorica znanosti s področja Zakonske in družinske terapije. Dodatna strokovna znanja iz teh področij je pridobivala pri mednarodno uveljavljenih raziskovalcih in kliničnih terapevtih. Z znanstvenimi in strokovnimi prispevki aktivno sodeluje na domačih in tujih mednarodnih kongresih in konferencah (ZDA, Kanada, Italija, Avstrija, Poljska …). Klinično delo s posamezniki, pari, otroki in družinami od leta 2006 izvaja na Družinskem inštitutu Bližina v Celju (www.blizina.si). Klinično in raziskovalno delo usmerja v partnerske odnose, relacijske travme in zasvojenosti. Zasnovala je edinstveni program terapevtske obravnave otrok in mladostnikov, kjer preko raziskovanja govorice telesa razvijajo samozavedanje in krepijo samopodobo. V soavtorstvu je izdala knjigo Bližina osrečuje (2017), namenjeno zakoncem, staršem in mladostnikom oz. vsem, ki jih zanimajo odnosi. Je urednica znanstvene monografije Nasilje: od razumevanja vzrokov k iskanju rešitev (2021) in supervizorka z licenco na področju socialnega varstva.

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na predavanju prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, do torka, 20. 2. 2024, do 13. ure. Po prijavi vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto.


Lokacija: Vila Rožle - splet - ZOOM
Organizator: Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska