Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

20. 01. 2024

Tematsko vodenje: Dom kulture in arhitekturna zasnova Velenja

Poznaš svoje mesto?

Vabimo vas, da se nam v soboto, 20. januarja, ob 10. uri pridružite na tematskem vodenju Kulturni dom in arhitekturna zasnova Velenja.
Vabljeni vsi ljubitelji kulture, umetnosti, zgodovine in turizma, da se nam pridružite na BREZPLAČNEM vodenju – raziskovanju arhitekturnih posebnosti mesta Velenje.
Tematsko vodenje bosta izvajala Tina Felicijan, lokalna turistična vodnica in Matjaž Šalej, koordinator in organizator kulturnih programov pri Festivalu Velenje.
Vodenje organizira Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z Muzejem Velenje in Festivalom Velenje, ob podpori Mestne občine Velenje.
Število mest je omejeno. Prosimo vas, da se na vodenje predhodno prijavite na elektronski naslov turizem@velenje.si ali preko telefonske številke 03 896 17 15.

Turistični produkt kultura in zgodovinska mesta bo osrednja promocijska in razvojna tematika slovenskega turizma v prihodnjih dveh letih. Turističnemu produktu Mesta in kultura na Zavodu za turizem Šaleške doline v promociji in razvoju v tem letu zato namenjamo posebno pozornost. S tem si prizadevamo za povečanje prepoznavnosti destinacije tudi kot destinacije kulturnega turizma in zgodovinskih posebnosti.

V sodelovanju z Muzejem Velenje smo v letošnjem letu pripravili mesečna brezplačna tematska vodenja, na temo »Poznate svoje mesto?«. Oblikovali bomo strokovne vsebine, ki jih bomo mesečno objavili na spletu in družbenih omrežjih. Na podlagi teh vsebin pa bomo mesečno izvajali brezplačne vodene oglede, ki bodo odražali kulturno in naravno dediščino naše regije. Sodelovanje bo vključevalo muzeje, galerije, zgodovinske ustanove ter druge kulturne in izobraževalne organizacije. Skozi tematske mesece bomo poudarjali različne vidike lokalne kulture, umetnosti in zgodovine, kar bo obiskovalcem omogočilo bolj poglobljen vpogled v bogato dediščino naše destinacije.

Verjamemo, da bo ta oblika sodelovanja prinesla številne koristi tako za lokalno skupnost kot tudi za turiste, ki bodo imeli priložnost doživeti našo destinacijo na edinstven in poglobljen način. Skupaj z lokalnimi javnimi zavodi bomo gradili most med preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo naše regije ter tako soustvarjali nepozabna doživetja za vse obiskovalce.


Lokacija: Pred Domom kulture Velenje
Organizator: Zavod za turizem Šaleške doline

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska