Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

19. 02. 202419:00

Usedline

Mestno gledališče ljubljansko
Drama Katarine Morano
Režija: Žiga Divjak
Igrajo: Mirjam Korbar, Jana Zupančič, Iztok Drabik Jug, Mojca Funkl, Matej Puc, Vincenc Šparovec, Lara Wolf, Oskar Guna, Borislav Horvat

Kar prinesemo s seboj na svet, izgine; kar s tem naredimo, ostane. Usedline obravnavajo bistveno eksistencialno vprašanje, ki se najpogosteje pojavi prav ob tako korenitih prelomnicah, kot je smrt v družini: Kaj bo ostalo za mano? Vprašanje, ki se razrašča v številna podvprašanja, med njimi: Kaj je pravzaprav življenjski smisel? Ali sploh vem, kaj to je, me vodi inercija (jem – kakam, spim – delam, vmes morda še poskrbim za nadaljevanje vrste ali vsaj za kakega psa …)? Ima moje življenje namen? Koliko lahko vplivam nanj – ali pa so njegove glavne črte določene že vnaprej?

Dramski tekst Katarine Morano je v preteklem letu na Tednu slovenske drame v Kranju prejel Grumovo nagrada za najboljše besedilo, na letošnjem 53. tednu slovenske drame, pa je predstava prejela nagrado po izboru občinstva ter posebno nagrado za učinkovit uprizoritveni postopek po izboru žirije. Avtorica Katarina Morano je za dramo na letošnjem Festivalu Borštnikovo srečanje v Maribor prejela Borštnikovo nagrada za izvirno dramsko besedilo.

Predstava traja 135 minut in nima odmora.


Lokacija: Dom kulture Velenje - velika dvorana
Organizator: Festival Velenje
Vstopnina: v pripravi

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska