Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

14. 02. 202318:30 - 21:30

Valentinov Velenje Underground

Valentinovo, praznik zaljubljenih, ste zagotovo doživeli že na mnoge različne načine. Si lahko predstavljate, da ga tokrat v družbi vam drage osebe preživite kar 160 metrov pod zemljo?

Vabimo vas na pobeg v podzemno kraljestvo, kjer boste del neponovljive romantične zgodbe.

Presenetite ljubljeno osebo z vabilom na 5* doživetje, Velenje Underground.  

V Muzeju premogovništva Slovenije vas čaka vodič, ki vas opremi z lučko in s čelado. Po skoku čez kožo, knapovskem pozdravu iz kuhinje in rudarskem pozdravu Srečno se z najstarejšim dvigalom v Sloveniji spustite v rudniški rov na eni od najdebelejših plasti premoga na svetu. Ogledate si najatraktivnejše lokacije podzemlja, ki na presenetljiv način pripovedujejo zgodbo o rudarjenju.

Vstopite v najglobljo jedilnico v Evropi, urejeno kar 160 m pod zemeljskim površjem. Tu vas natakarji in vrhunski chefi razvajajo z izvirnimi jedmi, ki so jih navdihnile lokalne sestavine in rudarska tradicija. Štajgerjevo južno spremljajo izbrana vina in glasbena animacija.

Po kulinaričnem doživetju vas čaka razburljiva vožnja s podzemnim vlakom, vrnitev na površje z dvigalom in vstop v rudarsko črno garderobo. Kozarec presenečenja spremlja pogovor o vtisih, spominek presenečenja pa vas obogati, da se doživetja spominjate še z drugimi ljudmi.

Cena: 185 EUR / osebo (prijava najmanj 7 dni pred dogodkom na adna.lainscek@velenje.si ali telefonsko številko 03 896 18 64).

Cena vključuje: ogled Muzeja premogovništva Slovenije z licenciranim vodnikom, izposojo čelade in toplih oblačil, pijačo dobrodošlice in knapovski pozdrav iz kuhinje, spust z dvigalom in ogled najbolj atraktivnih podzemnih rudniških lokacij, glasbeni nastop, 4-hodno ”Štajgerjevo južno” z vinsko spremljavo in glasbo, vožnjo s podzemnim vlakom, kozarec pijače in spominek presenečenja.


Lokacija: Muzej premogovništva Slovenije, Velenje
Organizator: Zavod za turizem Šaleške doline
Vstopnina: 185 €

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska