Rezervacija

Rezerviraj počitnice

30. 06. 2020

Večeri v amfiteatru: Ljudski pevci Prijatelji

Prijatelji so družinsko prijateljska skupina, ki deluje od leta 1993. Člani sekcije Kulturnega društva Šmartno ob Paki izhajajo iz Folklorne skupine Oljka iz Šmartnega ob Paki. Njihovo poslanstvo je ohranjanje ljudske pesmi, ki so se jih naučili od svojih prednikov.Vaje imajo doma, enkrat pri eni, drugič pri drugi družini. Tako so povezani že skoraj 25 let. V posebno veselje jim je, da jim je uspelo svoje veselje do ljudske pesmi prenesti tudi na svoje otroke. To je najlepša popotnica, ki so jo dali otrokom in tudi upanje, da naša pesem ne bo zamrla.


Na srečanju ljudskih pevcev so bili dvakrat izbrani za državno srečanje, na srečanju citrarjev pa kot Najbolj prešmentani ljudski pevci. Dvakrat so snemali za glasbeni inštitut za narodopisje v Ljubljani in bili večkrat gostje v radijskih in televizijskih oddajah. Posneli so tri zgoščenke, z njimi so prepevali Ivan Funtek, Erika Irman in Helena Medved. Za njihovo podobo na odru vedno poskrbi Milena Funtek.Danes v skupini prepevajo Franc in Dragica Lesnjak, Jože in Bernarda Kovačič, Fanika Žgank, nazadnje pa se jim je pridružil Marko Juvan, ki pesem obogati z diatonično harmoniko.


Kot pravijo, peli so in še bodo, saj je slovenska pesem prelepa in ne sme utoniti v pozabo.V primeru slabega vremena bo dogodek odpadel.

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska

Izkoristite svoj turistični bon v Šaleški dolini, kjer vas čaka nešteto doživetij.
Zdaj je čas za počitnice ob Velenjskem jezeru.