Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

15. 03. 202419:00

Večerja bedakov

Špas teater
Huronska komedija
Režija: Bojan Emeršič
Igrajo: Jernej Kogovšek, Primož Vrhovec, Maja Martina Merljak, Gregor Podričnik

»… pribor pripravljen, krožniki pripravljeni, pečenka je v pečici, vina na pretek – prosimo, zdaj pa le povabite bedake na večerjo!«

Si predstavljate, kaj se dejansko zgodi, ko se na večerjo povabi bedaka svetovne klase? Predstavljamo vam novo francosko veliko uspešnico, ki jo je na oder postavil eden slovenskih igralskih prvakov, režiser Bojan Emeršič.

Peter (Pierre) se s prijatelji rad igra nenavadno igro – idiotsko večerjo. Vsakdo izmed povabljenih ima misijo na večerjo pripeljati največjega bedaka. Tisti, ki bo predstavil najbolj spektakularnega, redek biser, bedaka svetovnega razreda, je zmagovalec! A v tem našem večeru se dogaja katastrofa za katastrofo, padajo maske in tisti, ki je verjel, da se bo smejal, se morda ne bo tako zelo. V nekaj minutah gre vse narobe, življenje se obrne na glavo, zgodi se najbolj nepričakovano in – smešno čez vse!
Večerja bedakov je bila prvič uprizorjena 1993 in doživela velik uspeh. Odlični dialogi, duhovita zgodba, smešne situacije in elementi presenečenja vas bodo pripeljali do huronskega smeha!  Kaj tako bedastega pa še ne!

Premiera: oktober 2023


Lokacija: Dom kulture Velenje - velika dvorana
Organizator: Festival Velenje
Vstopnina: v pripravi

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska