Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

04. 04. 202418:00 - 20:00

Vstopimo v svet lončarstva s Keramiko Bahor

Jana in Igor Bahor, izjemen par v lončarskem svetu, svojo ljubezen do lončarstva delita z nami. Igor je specializiran za arheološke replike in združuje starodavna znanja s sodobno tehnologijo. Jana pa se posveča vodenju dogodkov in ustvarjanju unikatnih lončarskih del. Lončarstvo je ena izmed najstarejših obrti, ki so se s tehnološkim razvojem spreminjale, a ohranjale svojo prvobitnost. Lončarstvo Bahor pa sega še korak dlje – je tudi center za eksperimentalno arheologijo, center za raziskave in razvoj zgodovinskih tehnoloških postopkov, lončarska šola, ukvarjajo pa se tudi s prototipno proizvodnjo in rekonstrukcijo starih predmetov.

Na dogodku bomo razkrili vsak korak od gline do umetnine. Naš gost bo Igor Bahor, pogovor pa bo moderirala Jana Bahor.

Spoznali bomo Igorjevo največjo strast, to so arheološke replike. Poleg tega bomo odkrivali tudi njuna potovanja, na katerih sodelujeta z lokalnimi lončarji – potovali bomo od Zanzibarja do Jamajke in tudi do Balija. Popotovanja dokazujejo, da so lončarji resnično brezčasni, ne samo v času, temveč tudi v prostoru.

Dogodek bomo oplemenitili s kozarcem vina ali brezalkoholne pijače, poleg tega pa boste imeli priložnost, da se tudi sami preizkusite v lončarskih spretnostih in poslikate svojo skodelico.

Vstopnina: 7 EUR (Vstopnice lahko kupite v Vili Bianca)

Število mest je omejeno. Prosimo vas, da se na dogodek predhodno prijavite na elektronski naslov turizem@velenje.si ali preko telefonske številke 03 896 17 15.


Lokacija: Vila Bianca
Organizator: Zavod za turizem Šaleške doline
Vstopnina: 7 EUR (Vstopnice lahko kupite v Vili Bianca)

Ostali dogodki

Prikaži vse dogodke

#VisitSaleska