Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Evropski teden mobilnosti: DAN BREZ AVTOMOBILA

V sredo, 22. septembra, so v okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM) potekale številne aktivnosti na Rudarski cesti v Velenju: igranje nogometa, badmintona, predstavitve Centra ponovne uporabe, Centra za krepitev zdravja, Kamerata, Šole za storitvene dejavnosti in Zavoda za turizem Šaleške doline.

Zavod za turizem Šaleške doline je obiskovalcem omogočil izposojo koles, registriracije v Bicy sistem in dajal informacije o pestri ponudbi atraktivnih lokacij v naši dolini. Ogledali ste si lahko tudi Lokalca, na voljo je bil spretnostni poligon za vožnjo s kolesom, simulator vožnje, nastop učencev Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, telovadili z društvom Šola zdravja, ustvarjali v likovnih delavnicah in si ogledali zanimiv plesni program Plesne skupine Flame&co ter drugih plesnih šol in počeli še marsikaj drugega.

Na Rudarski cesti ste ta dan lahko darilca prevzeli tudi vsi, ki ste sodelovali v akciji Velenje na koleščkih in zbirali žige po Velenju.

Ob 11. uri je obiskovalce nagovoril tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

S sodelovanjem pri projektu ETM opozarjamo na to, kako pomembno je spreminjanje potovalnih navad. Velenje letos sodeluje pri projektu že 16. leto.

Aktivnosti so se izvajale v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE in so sofinancirane s strani Ministrstva za okolje in prostor – Sklad za podnebne spremembe in so bile izvedene v skladu s trenutno veljavnimi smernicami NIJZ.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.