Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Evropski teden mobilnosti: Vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini

V okviru Evropskega tedna mobilnosti je izšel nov kolesarski vodnik za vodena doživetja S kolesom po Šaleški dolini, ki ga je pripravil Zavod za turizem Šaleške doline v sodelovanju z lokalnimi partnerji. Obiskovalci lahko sončne jesenske dni izkoristijo za aktivnosti v naravi Šaleške doline in skrite poti doživijo v družbi licenciranega kolesarskega vodnika. Med griči, gozdovi, rekami in jezeri se s kolesarskim vodnikom in na lasten pogon podajo navzgor, navzgor proti soncu. Po nove zgodbe, razglede in doživetja.

Zakaj na vodeno kolesarsko turo? Ker vodnik pozna teren in znamenitosti ob kolesarski poti, se prilagodi glede na vaše zahteve znanje in kondicijsko pripravljenosti, pomaga pri nastavitvah kolesa in vam svetuje glede izboljšanja tehnike vožnje, ki vam bodo omogočale užitke in popoln izkoristek kolesa. Naši kolesarski vodniki imajo licenco Turno kolesarski vodnik TKV1.

Kolesarski navdušenci lahko izbirajo med petimi potmi, ki se poleg znamenitosti ob poti, med seboj razlikujejo glede na dolžino, višinsko razliko in okvirni čas vožnje.  Kolesarji lahko uživajo na poti Na goro jurišev, Po kulturnih obronkih Šoštanja, Po okolici Topolšice, Na Škalski hrib in Po Martinovih poteh.

Vodnik je v slovenskem jeziku na voljo na policah Turistično informacijskega centra v Vili Bianci, ki deluje v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline (Stari trg 3, Velenje).

Nimate svojega kolesa? Na Zavodu za turizem Šaleške doline si lahko izposodite odrasla gorska kolesa, otroška kolesa, skiroje in tricikel za gibalno obirane. Za najmlajše so na voljo tudi otroški kolesarski sedeži in prikolice za prevoz otrok »rikše«. Poskrbimo tudi za izposojo čelad. Obiščite nas med tednom med 9. in 19. uro, med vikendi in prazniki pa med 9. in 17. uro. Več informacij je na voljo na spletni strani www.visitsaleska.si, FB in IG strani @VisitSaleska in preko e-pošte tuizem@velenje.si ali telefona 03/ 896 17 15.

Več informacij o poteh >>

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.