Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Festival SAŠA kolesari: VODENA TURA Z E-KOLESI VELENJE–ŠOŠTANJ

Vabljeni, da se v okviru Festivala SAŠA kolesari udeležite atraktivne, vodene kolesarske ture z e-kolesi na kateri bomo med Velenjem in Šoštanjem raziskovali naravne in kulturne znamenitosti, makadamske stran poti in razgledne točke s prečudovitimi pogledi na Šaleško dolino ter hribe Kamniško-Savinjskih Alp.

Na turo se bomo podali v ponedeljek, 20. junija, ob 16:30 izpred TIC-a na Visti od koder se bomo odpravili proti Šoštanju ter se čez približno 3-4 ure vrnili nazaj na Visto. Vozili bomo e-kolesa, tako da bo tura kar se težavnosti tiče nezahtevna. Udeležba na turi je brezplačna, je pa potrebna prijava.

Več o turi si preberite spodaj. 

KDAJ:

Ponedeljek, 20. 6. 2022, od 16:30 do 20:00

ZBIRNO MESTO:

TIC VISTA Velenje

TRASA TURE:

Kolesarska tura nas bo vodila od Viste – park z razgledom in Velenjske plaže naprej proti Ribiški koči ob Škalskem jezeru, od tam pa na razgledno Vodemlo, na kateri se bomo naužili čudovitih razgledov na Šaleško dolino s prepoznavnimi jezeri v središču. Vzpeli se bomo tudi na Graško Goro, kar bo z e-kolesom sila preprosto in zabavno. Z nje se bomo spustili v Topolšico in nazaj v Šoštanj kjer se nam obeta srečanje s kolesarji starodobniki. Na poti bomo imeli možnost poizkusiti tudi lokalne dobrote.

TRAJANJE:

3 do 4 ure s postanki

ZAHTEVNOST:

Tura z e-kolesom je nezahtevna.

PRIJAVA:

V TIC Velenje-Vila Bianca do 16. 6., kjer izpolnite in podpišete prijavnico.
Na turo se lahko prijavijo samo polnoletne osebe.
Prijava na turo je brezplačna.
Prijava je mogoča do zapolnitve prostih mest.

OPREMA:

Na izposojo dobite e-kolo, čelado in zaščitne rokavice. S seboj potrebujete nahrbtnik, vodo, lahek prigrizek in vetrovko.

IZVAJALEC TURE:

KolesarSKI center Beli zajec

Festival SAŠA kolesari organizirajo Razvojna agencija SAŠA in občine SAŠA Regije.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska