Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Festival SAŠA kolesari

V Šaleški in Zgornji Savinjski dolini bo junija potekal Festival SAŠA kolesari, ki bo celotno regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Festival organizirajo Razvojna agencija Savinjsko-šaleške regije (Razvojna agencija SAŠA) in občine SAŠA regije.

Uvodni dogodek festivala bo v petek, 17. junija, ko bo v Šmartnem ob Paki novinarska konferenca Sveta županov SAŠA regije s predstavitvijo aktivnosti Festivala SAŠA kolesari, pogovorom z župani vseh občin SAŠA regije na temo kolesarskih pridobitev v njihovih občinah in seznanitvijo o aktivnostih za izgradnjo državne kolesarske povezave Velenje–Šoštanj–Šmartno ob Paki–Mozirje.

Novinarski konferenci bo sledilo odprtje Festivala SAŠA kolesari s predajo kolesarskih dresov županom ter promocijskim fotografiranjem.

Po fototerminu in izjavah za medije se bodo župani odpravili na skupinsko kolesarsko vožnjo po Šmartnem ob Paki, ki jo bodo sklenili ob 12. uri pri Mladinskem centru Šmartno ob Paki, kjernse bo dogajanje nadaljevalo s prihodom kolesarjev Dirke po Sloveniji in navijanjem na vmesnem letečem cilju dirke.

Festivalsko dogajanje se bo nadaljevalo naslednji dan, v soboto, 18. junija, ko bo ekipa festivala skrbela za animacijo navijačev ter promocijo kolesarjenja in regije v občinah Ljubno in Luče – tako v dolini kot pred ciljem kraljevske etape na Veliki planini.

V tednu od ponedeljka, 20. junija, do četrtka, 23. junija, bodo potekale vodene kolesarske ture med občinami Velenje–Šoštanj (20. junij), Mozirje–Nazarje (21. junij), Rečica ob Savinji–Gornji Grad (22. junij) in po občini Solčava (23. junij).

Natančne informacije o vodenih turah in prijavah bodo na voljo 10. 6. 2022.

Vse aktivnosti festivala bodo fotografirane in posnete, ob koncu festivala pa bo izdan atraktiven video za promocijo kolesarstva v SAŠA regiji.

Prilagamo program Festivala SAŠA kolesari in vabilo na uvodni dogodek.

Več informacij na 03 839 47 53 (Razvojna agencija SAŠA)

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska