Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Fotografski natečaj “Osvetlimo rdeče, skupaj premagajmo krvne bolezni 2023”

Natečaj poteka ob Dnevu krvnih bolezni 2023:

Vsako leto v septembru širom sveta pospešeno ozaveščajo o krvnih boleznih, njihovem prepoznavanju in zdravljenju. Tudi v Sloveniji bo Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije 16. septembra 2023 že šesto leto zapored obeležilo DAN KRVNIH BOLEZNI. Med številnimi aktivnostmi bodo po vzoru mednarodne kampanje »Osvetlimo rdeče« tudi v Sloveniji nekateri objekti na večer tega dne osvetljeni rdeče.

Tema razpisa:

Društvo bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije razpisuje javni fotografski natečaj ex-tempore »OSVETLIMO RDEČE, SKUPAJ PREMAGAJMO KRVNE BOLEZNI«. Razpisna tema so motivi rdeče osvetljenih objektov po Sloveniji in sicer po sledečem seznamu:

grad v Murski Soboti, grad v Mariboru in grad v Celju, Tromostovje v Ljubljani in Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu,  Varna pot- stopnišče do osnovne šole Marjana Nemca v Radečah, Kamniti most v Škofi Loki, Mestna hiša v Ravnah na Koroškem, stavba Gimnazije Kranj v Kranju, Ptuj- Mestna Tržnica, V Dravogradu grad (ruševine), Slovenj Gradec- Kulturni dom in v Velenju park VISTA.

 

Trajanje natečaja:

Objekti, z zgornjega seznama bodo rdeče osvetljeni na dan krvnih bolezni, 16. septembra 2023. Fotografije morajo biti posnete 16. oz. v noči na 17. september 2023 na lokacijah s seznama.

Prijava in pošiljanje fotografij:

Sodelovanje na natečaju je brezplačno. Za sodelovanje ni starostnih ali narodnostnih omejitev, vabljeni vsi ustvarjalci in ljubitelji fotografije. Vsak avtor lahko sodeluje z največ 5 fotografijami.

Tehnične zahteve za pripravo datotek:

Fotografije v JPG/JPEG formatu s priporočeno ločljivostjo 1920 x 1080 pik pričakujemo do 25. septembra 2023 v priponki na e-naslov info@drustvo-bkb.si. V prijavi je potrebno navesti ime in priimek avtorja, e-naslov ter poštni naslov. Vsaka fotografija mora imeti svoj unikatni naslov. Datoteke poimenujte po sistemu »priimek ime _naslov fotografije.jpg« (npr.: Novak Janez _ grad Ljubljana 1.jpg)

Na fotografiji ne sme biti podpisov (in podobnih znakov avtorstva) in okvirjev.

Nagrade za najboljša dela:

Žirija bo pregledala in ocenila prispela dela ter podelila sledeče nagrade:

  1. nagrada: zlata medalja FZS in nagrada organizatorja
  2. nagrada: srebrna medalja FZS in nagrada organizatorja
  3. nagrada: bronasta medalja FZS in nagrada organizatorja
  • ter pet diplom FZS

Žiriranje:

Prispela dela bo ocenila tričlanska žirija v sestavi:

  • Andreja Ravnak, mojstrica fotografije MF FZS
  • Jožica Filipčič, predsednica društva BKB
  • Igor Rosina, predsednik Digitalnega Foto Kluba

Na izbor žirije se ni možno pritožiti. Pridržujemo si pravice do spremembe žirije v primeru zadržanosti katerega izmed članov.

Koledar projekta:

Fotografiranje:                                                16. / 17. september 2023

Rok za oddajo fotografij:                              najkasneje 25. septembra 2023

Rezultati žiriranja:                                        do 5. oktobra 2023

Rezultati izbora bodo objavljeni 5.10.2023 na spletni strani Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije in na spletni strani Digitalne Kamere. Nagrade bodo poslane po pošti.

Ostale določbe:

Kreacije z umetno inteligenco niso dovoljene, na natečaju lahko sodelujete le s fotografijami, posnetimi na razpisnih lokacijah v času trajanja osvetlitve objektov. Avtor z oddajo del na razstavo soglaša z razpisnimi pogoji in s tem, da se njegovi podatki uporabijo v namene obveščanja in objavljanja o razstavi. Avtor z oddajo del na razstavo potrjuje, da je izdelek v celoti njegovo avtorsko delo. Za morebitne kršitve avtorskih pravic ali zakonskih predpisov v celoti odgovarja avtor fotografije. Prireditelji si pridržujemo pravico do objave del v nekomercialne namene (promocijo projekta) v tiskanih in digitalnih medijih. Vsak avtor bo prejel obvestilo o rezultatih po mailu, ki ga je navedel ob prijavi. Rezultati bodo objavljeni tudi na spletni strani društva BKB.

 

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska