Informacije o aktualnih objavah in ukrepih MGRT in Vlade RS za blažitev negativnega vpliva koronavirusa

 

V statističnih regijah Podravska, Koroška, Savinjska, Zasavska, Posavska, Jugovzhodna Slovenija, Osrednjeslovenska, Primorsko-notranjska in Gorenjska se pod določenimi pogoji dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave jedi in pijač ter strežbe na terasah in vrtovih gostinskih obratov ter ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih do 30 nastanitvenih enot, ne glede na velikost nastanitvenega obrata. Slednje je dovoljeno le pod pogojem testiranja potrošnikov ali dokazila o prebolelosti ali dokazila o cepljenju.

V statističnih regijah Pomurska, Goriška in Obalno-kraška se  pod določenimi pogoji sprošča tudi opravljanje gostinske dejavnosti znotraj gostinskih obratov in ponujanje nastanitvenih storitev v nastanitvenih obratih do 30 nastanitvenih enot, ne glede na velikost nastanitvenega obrata. Opravljanje obeh dejavnosti je dovoljeno pod pogojem testiranja potrošnikov ali z dokazilom o prebolelosti ali dokazilom o cepljenju.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno povsod dovoljeno, kot tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom.

Odlok začne veljati 24. aprila 2021 in velja do vključno 2. maja 2021, vendar se določila za delovanje nastanitvenih obratov začnejo uporabljati 26. aprila 2021, določila o opravljanju gostinske dejavnosti pa 24. aprila 2021.

Vir informacij: STO