Rezervacija

Rezerviraj počitnice

IZOBRAŽEVALNE TURE ZA LOKALNE TURISTIČNE VODNIKE

V začetku leta 2021 smo se na ZTŠD odločili, da projekt Čarobnost podeželja, ki se je sicer zaključil že leta 2019, nadaljujemo tako, da z njim seznanimo lokalne turistične vodnike. Ker trenutno vodenj ni, je ta čas primeren, da se pripravimo na sezono po koncu epidemije. Zato smo se odločili, da naše turistične vodnike seznanimo z vsemi ponudniki projekta Čarobnost podeželja.

V mesecu marcu bodo četrtki namenjeni izobraževalnim izletom, kjer bomo skupaj z vodniki obiskali vsaj štiri ponudnike naenkrat, vodniki pa bodo sami pripravili vodenje in predstavitev posameznega ponudnika. Po predhodnem dogovoru s ponudnikom, se bo vodnik pripravil na predstavitev, kjer bo vključil poleg osnovnih informacij tudi anekdote, lokalne legende in upošteval poleg vizualnih tudi ostale čute človeškega zaznavanja.

Tako se v četrtek, 4. marca ob 16.00 uri odpravljamo v Šmartno ob Paki, kjer bomo obiskali Vinotoč Primožič, Špančevo zidanico in Klet Kugler. Zadnjo predstavitev pa zaokrožili v Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

Odločili smo se, da bomo muzeje in naravne znamenitosti, ki prav tako spadajo v projekt Čarobnost podeželja obiskali posebej oz. se bodo o njih izobrazili vodniki sami. Prav se nam zdi, da znajo vodniki sami poiskati gradivo za vodenja in se na vodenja čimbolj zanimivo pripraviti.

Vsekakor pa so vodniki tisti, poleg ponudnikov samih, prispevajo k prepoznavnosti in promociji Šaleške doline. Posebej v obdobju po epidemiji, ko bo potrebno zagnati lokalno gospodarstvo in turizem, tako s strani lokalnega prebivalstva, kot domačih turistov.

Prijazen pozdrav, ekipa Zavoda za turizem Šaleške doline

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.