Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Klepet pod arkadami in recital poezije Karla Destovnika Kajuha in Franceta Balantiča

Velenje, 8. junij 2021 – Danes, 8. junija, ob 18. uri Muzej Velenje vabi na Klepet pod arkadami, v nedeljo, 13. junija, pa skupaj s Knjižnico Velenje na literarni večer z naslovom PESNIKA.

V Muzeju Velenje so veseli, da lahko spet povabijo na sicer redno mesečno prireditev Klepet pod arkadami, ki je zaradi omejitev v času epidemije novega koronavirusa zdaj že dolgo ni bilo. Gostja tokratnega pogovornega večera, ki se bo v atriju Velenjskega gradu zgodil danes, 8. junija, ob 18. uri, bo Neva Trampuš. Z njo se bo pogovarjal kustos Muzeja Velenje Damijan Kljajič.

Neva Trampuš je dolgoletna velenjska kulturna delavka, dejavna predvsem na področju folkloristike. Z možem Milanom sta leta 1971 ustanovila Šaleško folklorno skupino Koleda. Dolga leta je zbirala ljudske plese, bila je zaposlena v Zvezi kulturnih organizacij Velenje, od leta 1998 pa do upokojitve leta 2002 je bila vodja velenjske območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Zdaj vodi krožek italijanščine na Univerzi za III. življenjsko obdobje Velenje.

V nedeljo, 13. junija, ob 18. uri pa Muzej Velenje vabi na Velenjski grad na literarni večer z naslovom Pesnika. Dogodek, ki ga muzej pripravlja v sodelovanju s Knjižnico Velenje, bo posvečen poeziji Karla Destovnika Kajuha in Franceta Balantiča. Kajuhovo in Balantičevo poezijo bosta recitirala dramska igralca Marko Mandić in Zvone Hribar ob spremljavi pianista Jožija Šaleja. Projekt Pesnika je skupen projekt Knjižnice Velenje in Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.

Prisrčno povabljeni v družbo Muzeja Velenje!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.