Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Komisija tekmovanja »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021« ocenjuje Velenje

Turistična zveza Slovenije je v sklopu projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna 2021« začela z ocenjevanjem večjih, srednjih in manjših mest ter turističnih, zdraviliških in izletniških krajev. Državna ocenjevalna komisija je v ponedeljek, 19. julija 2021, v kategoriji večjih mest ocenjevala tudi Velenje.

Velenje je doslej v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« že devetkrat (1995, 1999, 2001, 2007, 2009, 2010, 2015, 2019, 2020) prejelo prvo nagrado za urejenost, v letih 2011, 2013, 2014 in 2018 smo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa v letih 2012 in 2017. Osvojena prva mesta tudi v spletnem glasovanju še dodatno potrjujejo urejenost našega mesta, ki je rezultat skupnega prizadevanja za lepo mesto in mestno središče.

Turistična zveza Slovenije sicer letos že 30. leto zapored objavlja tekmovanje MOJA DEŽELA – LEPA IN GOSTOLJUBNA, častni pokrovitelj projekta pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Gre za vseslovensko tekmovanje v urejenosti in gostoljubnosti mest, vasi, krajev, glampingov, hostlov, tamatskih poti ter mestnih, trških in vaških jeder. Za slovenske kraje je akcija to, kar so za gostince Michelinove zvezdice – prestižno priznanje, da se njihov kraj v turističnem smislu razvija zelo uspešno.

Ker želijo v skladu z najnovejšimi turističnimi trendi v natečaj pripeljati in s tem promovirati »dogodivščine«, so vključili novost, ki so jo poimenovali »Doživite pristni stik«, saj sodobni turisti ne iščejo več samo lepih pogledov, pač pa pristne stike z domačini. Ob letošnjem jubileju so poskrbeli še za eno novost in sicer oddih ob/na vodi. Iščemo do narave prijazne dogodivščine ob rekah ter naravnih in umetnih jezerih.

Komisija bo do konca avgusta po dolgem in počez prečesala Slovenijo, na Dnevih slovenskega turizma, ki bodo med 11. in 13. oktobrom v Postojni, pa  bodo razglasili najboljše in najgostoljubnejše destinacije v Sloveniji.

Komisija si je zaenkrat ogledala že tri večja mesta: Velenje, Celje in Koper, šest turističnih krajev: Bohinj -Ribčev Laz, Bled, Radovljico, Kranjsko Goro, Izolo, Lucijo- Portorož ter sedem izletniških krajev: Brezje, Dovje Mojstrana, Gozd Martuljek, Žirovnico Padno, Kubed in Polhograjsko graščino.

 

Na spletni strani TZS bo mogoče ves avgust glasovati za NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše slovenske destinacije po vaši izbiri. Vsak dan bo mogoče oddati en glas v vsaki posamezni kategoriji.

  

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.