Rezervacija

Rezerviraj počitnice

KORAK ZA KORAKOM DO NAJBOLJŠE MALE RESTAVRACIJE »BISTRO BIANCA«

Greva na kavo v Bistro Bianca? Ufff, kako dolgo nismo slišali tega stavka. S kolegico na dolg čvek, s sodelavci na malico, s svojim izbrancem na romantično večerjo ali pa na praznovanje obletnice v simpatično butično in romantično restavracijo pod mogočnim Velenjskim gradom. Bistro Bianca pod taktirko kuharskega chefa Igorja Stankoviča je končno lahko zaživel. Njegova vizija je mala butična restavracija, ki bo najboljša in prepoznavna v Velenju, Šaleški dolini in širši okolici. Ker pa dobro pozna Velenje in njegove prebivalce, bo v prvi vrsti namenjena njim.

Zajtrki na malo drugačen način. Poudarek je na zdravih, lokalnih sestavinah. Ne bodo pozabljeni ljubitelji tipičnega slovenskega zajtrka z maslom, medom in domačim kruhom. Za ljubitelje močnih zajtrkov, ki vas okrepčajo za dolg deloven dan pripravljajo jajčka z dodatki (ocvirki, lisičke, šparglji…). Igor pa si z ekipo želi uvesti in goste spoznati s tako imenovanimi »overnight oat« zajtrki. To je čez noč uležan oves z različnimi vrstami mleka in zdravimi dodatki, seveda pa bo chef Stankovič dodal svojo osebno noto.

Hrana je predstavljena kot enoporcijski krožnik, tako kot jih poznajo v bistrojih po svetu, kjer je pomembna tako odlična kakovost hrane, kot količina hrane, ki je ravno pravšnja, da zdržite do naslednjega dnevnega obroka in se ne počutite preutrujeni.

Gurmani boste prišli na svoj račun z »a la carte« ponudbo, kjer vas bo chef razvajal z domačo pašteto s tartufi in hruško, servirano z malinami. V ponudbi najdete pa jagenjčka, telečjo pljučno pečenko…in brez klasike ne gre »viner šnicl« s pirejem in satarašem.

Natrosili smo le nekaj slastnih jedi in vam spodbudili brbončice. Lahko pa se samo odločite za kavico, ki vam jo postrežejo zunaj, pred Vilo, kakšnim izbranimi vinom ali pa toast sendvičem da boste lažje prebrodili do kosila.  Še vedno lahko «obrok za domov« naročite po telefonu in ga prevzamete v lokalu.

Kmalu, ko bo seveda to mogoče, se na terasi Vile Biance, nadejamo prireditve, koncerta ob gurmanskem izboru hrane. Z roko v roki jih bodo pripravljali z Zavodom za turizem Šaleške doline. Prav tako se lahko mladoporočenci odločite, da si poleg poročnega obreda privoščite poročno pogostitev za vas in svate v romantičnem okolju in vzdušju Vile Biance, z gurmansko hrano Bistroja Bianca.

Moto chefa Igorja Stankoviča je korak za korakom, kakovostni lokalni izdelki in sodelovanje z lokalnimi ponudniki hrane. Ponuditi nekaj klasičnih jedi z osebno noto glavnega kuharja ter spoznati goste z gurmanskimi jedmi, oz. poznavalce dobre hrane razvajati v domačem okolju.

 

Bistro Bianca prijazno vabi!

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.