Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

44. Mednarodni sejem turizma Beograd

Zavod za turizem Šaleške doline pod okriljem Slovenske turistične organizacije predstavlja destinacijo Šaleška dolina (Velenje, Šoštanj/Topolšica) na Mednarodnem sejmu turizma v Beogradu. Sejem se je pričel 23. februarja in bo potekal vse do nedelje, 26. februarja 2023. Svečanega odprtja sta se udeležila tudi župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec.

 Največji turistični sejem v Beogradu že več kot 40 let ohranja tradicijo in izpolnjuje svetovne poslovne standarde ter gradi partnerske odnose z razstavljavci in poslovnimi obiskovalci. Popotniškim navdušencem razstavljavci ponujajo številne atraktivne destinacije, ki jih predstavljajo skozi zanimiv in pester program. Na že 44. Mednarodnem turističnem sejmu se bo do 26. februarja predstavilo okoli 350 razstavljavcev iz 33 držav.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol in direktorica Zavoda za turizem Šaleške doline Alenka Kikec, sta se na povabilo organizatorja sejma Dragana Zećevića, udeležila svečanega odprtja sejma. Sejem je uradno odprl predsednik Srbije Aleksandar Vučić, med gosti pa so bili tudi ministri srbske vlade ter kitajska veleposlanica Chen Bo.

Letošnji turistični sejem poteka pod sloganom »Ko je dopust, ni težko«, država partnerica letošnjega sejma pa je Kitajska.

 

Promocija Šaleške doline poteka v okviru Zavoda za turizem Šaleške doline in Slovenske turistične organizacije. Poseben poudarek smo namenili promociji 5-zvezdičnih doživetjih. Šaleška dolina je v letu 2022 postala edina vodilna destinacija v Sloveniji, ki ima v zbirki Slovenia Unique Experience kar tri doživetja: Velenje Underground, Skrivnosti potopljenih vasi in Polet v usnjarno Evrope. V celotnem sejemskem času bomo dogajanje na stojnici popestrili z virtualnim doživetjem: Potop v Velenjsko jezero skozi VR očala, ki je del 5-zvezdičnega doživetja Skrivnosti potopljenih vasi. Za potrebe sejemske promocije smo posodobili in ponatisnili prodajni katalog in katalog 5-zvedičnih doživetij tudi v srbskem jeziku. Šaleško dolino srbski turisti sicer poznajo kot zeleno in dostopno destinacijo, ki poleg term, ponuja bogato zakladnico kulturne in naravne dediščine.

V Šaleški dolini vsako leto beležimo več turistov iz Srbije, kar pripisujemo tudi redni promociji na srbskem trgu v sodelovanju z digitalnimi in tiskanimi mediji revije TU Magazin. V letu 2022 smo na naši destinaciji gostili vplivneže iz Srbije, preko katerih smo pridobili veliko novih srbskih sledilcev na družbenih omrežjih Visit Saleska.

Spremljajte nas preko spletne strani www.visitsaleska.si in preko družbenih omrežij @VisitSaleska.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska