Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Mineva 6 let od dneva razglasitve Svetovnega dneva čebel

OZN je 20.12. 2017 bil za slovensko čebelarstvo prav poseben dan. OZN je ta dan razglasila 20. maj za svetovni dan čebel. Čebelarska zveza Slovenije bo v okviru Usposabljanja v čebelarstvu za programsko leto 2024  izvedla in organizirala več tečajev za čebelarje začetnike. 

Mineva 6 let od dneva razglasitve Svetovnega dneva čebel

Foto: Čebelarska zveza Slovenije

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) je na pobudo Slovenije v New Yorku soglasno sprejela resolucijo, s katero je 20. maj razglasila za svetovni dan čebel. Ta dan vsako leto svetovno javnost opomni na pomen čebel za celotno človeštvo ter poziva h konkretnim aktivnostim za njihovo ohranjanje. Prva obeležitev svetovnega dne čebel je potekala v Sloveniji, od 18. do 20. maja 2018.

Zavod z turizem Šaleške doline skupaj s Slovensko turistično organizacijo (STO) trajnostno zavezo postavlja v samo jedro svojih aktivnosti, tematiko čebel in čebelarskega turizma intenzivno vključuje v tržno-komunikacijske aktivnosti domačim in tujim javnostim. Šaleško dolino predstavlja kot destinacijo izjemnih naravnih danosti, katerega pomemben del so čebele.

ČEBELARSTVO ČANČ
Anica in Franc Čanč
Eden ne zmore veliko, dva zmoreta več, s čebelami zmoreš še več, če imaš še voljo, pa vedno najdeš pravo pot.
Iskrene čestitke za naziv Naj osebnost Šaleške doline 2023 po izboru bralcev tednika Naš čas in poslušalcev Radio Velenje!
Ste vedeli:
– Franc in Anica Čanč vodita čebelarstvo z najdaljšo tradicijo v Šaleški dolini.
Peneča medica Čanč je bila nagrajena z mednarodno zlato medaljo v New Yorku leta 2020.
Na ocenjevanju v okviru sejma AGRA 2023 v Gornji Radgoni so prejeli zlato medaljo za medico in zlato medaljo za penečo medico.
 Da najboljši Evropski mladi chef 2023, Boštjan Volk ,zmagovalno sladico “Medeni objem”med drugim pripravlja s produkti Čebelarstva Čanč.
Izdelke Čebelarstva Čanč lahko vse dni v letu kupite v TIC v Vili Bianca.
Prijazno vabljeni!
Med dela čast čebelam, ljubezen pa človeški duši😉.
Iskrene čestitke gospa Anica in gospod Franc! V veliko veselje in zadovoljstvo nam je, da se naša pota prepletajo.

Zgodba o edinstvenem čebelarskem turizmu v Sloveniji dodatno utrjuje prepoznavnost Slovenije kot trajnostne destinacije za 5-zvezdična doživetja. 

Slovenija se je s čebelarstvom leta 2022 uvrstila tudi na Unescov seznam nesnovne dediščine. K temu je pomembno pripomogel tudi panj Antona Žnideršiča. Največji tovrstni panj naj bi kmalu postavili v Ilirski Bistrici.

Čebelarska zveza Slovenije bo v okviru Usposabljanja v čebelarstvu za programsko leto 2024  izvedla in organizirala več tečajev za čebelarje začetnike.

Povzeto po: slovenia.info

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska