Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Ministri EU o smernicah Evropske komisije za turizem in prihodnjem okrevanju turističnega sektorja

Ministri EU pristojni za turizem so v sredo, 20. maja, razpravljali o svežnju smernic in priporočil Evropske komisije za postopno odpravljanje posebnih omejitvenih ukrepov z namenom ponovnega zagona turističnega sektorja.

Ministri so si bili enotni, da predstavlja sveženj ustrezno podlago za pripravo smernic, protokolov in konkretnejših ukrepov, ki bodo omogočili postopno odpiranje sektorja turizma. Strinjali so se, da sta ključni načeli pri odpravljanju omejitvenih ukrepov na mejah načelo nediskriminacije in sorazmernosti. Prav tako so pozdravili namero Evropske komisije, da vzpostavi posebno spletno stran za objavljanje sproti ažuriranih informacij o stanju in ukrepih v državah članicah. Ministri so se zavzeli za to, da se sektorju turizma nameni znatna pozornost v načrtu EU za okrevanje, ki ga bo Komisija predvidoma objavila 27. maja, prav tako pa znatna podpora v prihodnjem večletnem finančnem okviru oz. evropskem proračunu.

Slovenija pozdravlja sveženj Evropske komisije, ki predstavlja dobro podlago za nadaljnje delo in prizadevanja držav članic za postopno odpiranje sektorja turizma, pri čemer sta koordinacija in sodelovanje med posameznimi državami ključna. Minister Zdravko Počivalšek je ob tem izpostavil dobro epidemiološko stanje v Sloveniji in napovedal, da je Slovenija pripravljena na postopno odpiranje meja tako s sosednjimi kot drugimi državami z namenom turizma.

Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.