Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Minulo soboto odličen obisk ob slovenskem kulturnem prazniku, to soboto pa novo Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu

Velenje, 11. februar 2020 – Muzej Velenje je ob slovenskem kulturnem prazniku v svojih enotah gostil več kot dva tisoč obiskovalcev. V soboto, 15. februarja, bodo na Velenjskem gradu spet pripravili glasbeno popoldne, na katerem bodo gostili mlade harmonikarje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzej Velenje je ob slovenskem kulturnem prazniku brezplačno odprl vrata svojih enot na Velenjskem gradu, v Hiši mineralov, v Muzeju usnjarstva na Slovenskem in v Spominskem centru 1991. Kot že nekaj zadnjih let, je bil odziv obiskovalcev tudi letos izjemen. Velenjski grad je obiskalo več kot 1500 ljudi, v vseh naštetih enotah skupaj pa so sprejeli več kot 2000 obiskovalcev.

Na praznični dan so v Muzeju usnjarstva na Slovenskem odprli razstavo panjskih končnic Alimpija Košarkoskega, ustvarjalca iz Šoštanja. Alimpije Košarkoski, član Društva šaleških likovnikov, je sicer znan predvsem po ustvarjanju ikon, s katerimi ohranja vez s svojo domovino Makedonijo, s poustvarjanjem panjskih končnic pa se poklanja likovnemu izrazu slovenskih ljudskih slikarjev. Na panjskih končnicah je upodobil tudi nekaj motivov, ki pripovedujejo o preteklosti Šaleške doline.

Od sobote je nova likovna razstava na ogled tudi na Velenjskem gradu. Tudi tam se predstavljajo člani Društva šaleških likovnikov. Katarina Aman, Salih Biščić, Zvone Fijavž, Antonija Florjan, Irena Guček, Jože Hohkraut, Franc Klanfer, Jožica Klanfer, Ivo Kolar, Klavdij Margon, Nada Margon, Oskar Sovinc, Arpad Šalamon, Heda Šalamon Vidmar, Petra Toplak, Jožica Vidmar in Nada Zager so na ogled postavili štirideset del, katerih motiv je Velenjski grad. Šaleški likovniki in Muzej Velenje to razstavo posvečajo dolgoletnemu uspešnemu sodelovanju ter 750. obletnici prve posredne omembe Velenjskega gradu v pisnih virih.

 

V soboto, 15. februarja, Muzej Velenje ob 17. uri vabi na Sobotno glasbeno popoldne na Velenjskem gradu. Na harmonike bodo zaigrali učenci in dijaki Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

 

Prisrčno povabljeni v Muzej Velenje!

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.