Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Na nacionalnem tekmovanju za mladega chefa zmagal Boštjan Volk

Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor je tudi letos gostila nacionalno tekmovanje za izbor slovenskega kandidata za tekmovanje mladih evropskih kuharskih mojstrov – EUROPEAN YOUNG CHEF AWARD (EYCA) 2023, ki ga organizira združenje IGCAT.

Slovenija se je že večkrat uspešno predstavila na tem evropskem tekmovanju, ki promovira inovativno preobrazbo dediščinskih jedi Evrope. Letos so se med sabo pomerili trije kandidati in sicer Sebastian Poredoš (VSGT Maribor), Tim Cetin (BIC Ljubljana) in Boštjan Volk.

Tudi letos sta ocenjevalno komisijo sestavljala dva mlada chefa, ki sta se na tekmovanju EYCA že preizkusila, in sicer Filip Matjaž (restavracija COB) in Jure Dretnik (restavracija Placito Risano), ter Srečko Koklič, predstavnik GZS. Pri ocenjevanju se veliko pozornosti nameni izpovedni vrednosti krožnika in promocijskega filma, vključevanju lokalnih pridelkov, prav tako pa je  krožnik moral odražati dobro obvladovanje kuharskih tehnik in inovacij.

Boštjan Volk je strokovno komisijo prepričal s krožnikom ˝medeni objem˝, ki je posredoval sporočilo preporoda medenjaka z orehi. Tradicijo pridelave medu je Boštjan Volk  demonstriral z elementi, kot so medena kuhana smetana, medeni hrustljavček, cvetni prah, hrustljavo satovje, in vse skupaj začinil z medenim eliksirjem. Njegov promocijski video poudarja pomen kratkih dobaviteljskih verig, ki temeljijo na tradicionalni pridelavi hrane in ohranjanju lokalnih samooskrbnih veščin.

Boštjan Volk je diplomant VSGT Maribor, ki se ves čas dokazuje z raznolikimi strokovnimi izzivi. Med drugim je aktivni član slovenske kuharske reprezentance ter sodelavec pri kulinarični produkciji oddaje Masterchef Slovenija. Za tekmovanje EYCA se je pripravljal ob mentorstvu slaščičarskega mojstra  Karima Merdjadi.

Na EYCA 2023, ki ga letos novembra gosti Evropska gastronomska regija 2023, Hauts-de-France, bo ob podpori STO Slovenijo zastopal Boštjan Volk.

Vir: MIC –  Akademija kulinarike in turizma

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska