Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Na prvi dan v letu bodo nazdravili v globinah Velenjskega jezera

Potapljaško društvo DPD Jezero bo že 28. leto zapored 1. januarja ob 13. uri nazdravilo novemu letu in novi potapljaški sezoni v globinah Velenjskega Jezera. 

Društvo za Podvodne Dejavnosti Jezero Velenje organizira potapljaški potop v globine velenjskega jezera na prvi dan v novem letu. 1. januarja 2023 ob 13. uri se bodo pri Čolnarni pred velenjskim jezerom zbrali vsi oboževalci potapljanja in obiskovalci, ki ne želijo zamuditi tako zanimivega dogodka.

Čeprav je jezero ledeno mrzlo, potapljači premagajo mraz in se potopijo v globino, kjer tudi nazdravijo. Na takšen način potapljači že vse od leta 1995 začenjajo potapljaško sezono. Novoletni potop v Velenjsko jezero pa je prerasel v pravo potapljaško tradicijo, ki se ga udeležijo potapljači iz celotne Slovenije. Med neustrašne potapljače, ki se redno udeležujejo novoletnega potopa, so tudi pripadniki Podvodne reševalne službe Slovenije, ki so pripravljeni in usposobljeni za posredovanje tudi v takih ekstremnih razmerah v primeru nesreč ter drugih potreb.

Dogodek organizirajo potapljači DPD Jezera Velenje.

Vir: Velenjcan

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska