Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Načrt upravljanja s kulturno dediščino

Sprejet je načrt upravljanja s kulturno dediščino za objekte grad Velenje, grad Šalek in graščino Gorica. Namen je zagotoviti ukrepe in določiti usmeritve za celovito ohranjanje kulturne dediščine.

Pri oblikovanju strateškega dokumenta je sodelovalo veliko deležnikov, ki so svoja mnenja podali med številnimi delavnicami ter javnimi dogodki izvedenimi v okviru projektov RUINS in HICAPS. Izjemno dragocen dokument, ki obsega približno 900 strani, nam bo v prihodnje omogočal temelje za letne programe dela, lokalni akcijski načrt za področje ohranjanja kulturne dediščine in finančne okvirje za izvedbo letnih programov dela ter drugih aktivnosti za vzdrževanje, ohranjanje, rabo in razvoj potenciala objektov kulturne dediščine.

Vabimo vas, da si vzamete nekaj časa in nam s svojim mnenjem pomagate izvesti nacionalno diskusijo o Načrtu upravljanja ruševine gradu Šalek. Prizadevamo si za trajnostni razvoj na vseh področjih, zato vas vabimo k aktivnemu sodelovanju z namenom izboljšanja načrta in njegovega izvajanja v praksi.

Povezava do Načrta upravljanja ruševine gradu Šalek: https://bit.ly/2LsHIpf.

Povezava do diskusijskega vprašalnika o Načrtu upravljanja gradu Šalek: https://www.1ka.si/a/283015.

Konstruktivne predloge, ki jih bomo prejeli do 21. 5. 2020, bomo smiselno vključili v Načrt upravljanja gradu Šalek.

Preberi več

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.