Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Najava razpisa: Sofinanciranje pridobitve okoljskih znakov

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) bo predvidoma v mesecu aprilu objavilo razpis za sofinanciranje okoljskih znakov. Objave lahko spremljate preko linka.

Namen: spodbuditi pravne in fizične osebe, društva in druge subjekte javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma in na področju gostinske ponudbe k uvajanju ekološkega oz. trajnostnega managementa in ekoloških ali trajnostnih standardov v turističnih nastanitvenih objektih, gostinskih obratih in turističnih atrakcijah

Cilj: spodbujanje pridobitve okoljskih ali trajnostnih znakov za turistične nastanitve, gostinske ponudnike, turistične atrakcije in agencije, ki na podlagi tega lahko vstopijo v Zeleno shemo slovenskega turizma (ZSST)

Upravičenci: pravne in fizične osebe, društva in drugi subjekti javnega in zasebnega prava, ki delujejo na področju turizma

Upravičeni stroški: stroški svetovalnih in izobraževalnih storitev, stroški pridobitve okoljskega znaka, označevalnih tabel

Okvirna višina sredstev: 0,3 mio EUR

Višina sofinanciranja: 100%

Posamezni upravičenec predvidoma lahko prejme do 3.500 EUR

Predviden rok za prijavo: junij

POMEMBNO: Postopek pridobitve certifikata je potrebno najprej izpeljati in potem je možna prijava na razpis (vključno z dokazili – računi za opravljene storitve).

Priporočamo vam ogled videa za vključitev v Zeleno shemo – Slovenia Green preko katere se boste seznanili z najprimernejšim certifikatom za vaš objekt ter pogoji pridobitve in kontaktne podatke Vključitev v Zeleno shemo 2024 | I feel Slovenia (od 14 minute dalje).

“Odprite srca zelenim navadam in stopite na pot trajnostnega poslovanja s pridobitvijo okoljskega znaka – vaša odločitev za trajnost bo koristila planetu in tudi vašemu poslovanju.

🌍Želimo vam uspešno prijavo in navdihujočo pot proti trajnostnemu uspehu!” ♻️

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska