Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Najboljši Pljusk doslej!

Nepozaben dan na Velenjski plaži za ljubitelje adrenalina, džuskanja in ‘foodije’. – Najboljše skoke prikazala Avstrijec in Američan. – V dobrodelni akciji Odreži drugačnost zbrali čez 1.800 eur za letovanja ZPMS, MO Velenje pa je projekt podprla z dodaNepozaben dan na Velenjski plaži za ljubitelje adrenalina, džuskanja in ‘foodije’. – Najboljše skoke prikazala Avstrijec in Američan. – V dobrodelni akciji Odreži drugačnost zbrali čez 1.800 eur za letovanja ZPMS, MO Velenje pa je projekt podprla z dodatnim prispevkom 2.000 eur.tnim prispevkom 2.000 eur.

Pljusk na Velenjski plaži nikoli ne razočara, letošnja poljubilejna 5. izvedba enega od vrhuncev poletne sezone v Šaleški dolini, ki je sovpadel s koncem šolskega leta, dnevom državnosti in začetkom počitnic, pa bo šla naravnost v anale.

Običajnemu vrvežu ob preizkušanju skakalnice in navijanju za najbolj drzne letalce ter kupu drugih vodnih aktivnosti za vso družino, se je že lani pridružil Beach Food Festival, ki pa se je s premikom z Viste bližje plaži letos še bolj razživel. Tam so letos za razvajanje brbončic skrbeli tudi mojster slaščičar Karim Merdjadi in pol ducata tekmovalcev iz zadnjega šova Masterchef.

Poleg tega pa je letos del prizorišča zasedlo še preko 30 frizerjev, ki pod vodstvom Marka Hriberška že od leta 2018 sodelujejo v dobrodelni akciji Odreži drugačnost. Letos so bili res uspešni, saj je bila vrsta za striženje ves dan dolga, z donacijami za nove pričeske in s priložnostno peko palačink pa so zbrali kar 1.815 eur. Pri njih sta se od znanih obrazov sfrizirala tudi Dejan Dogaja in mlečna kraljica Aleksandra Matan. Mestna občina Velenje pa je projekt, s katerim zbirajo sredstva za letovanja otrok pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije, podprla z dodatno donacijo 2.000 eur.

Osrednja atrakcija Pljuska, ki ga za MO Velenje in Zavod za turizem Šaleške doline organizira doživljajska agencija Extrem, pa kljub bogatemu spremljevalnemu programu še vedno ostaja velenjska letalnica, po kateri se je mogoče vsako leto spuščati le en vikend.

Na sobotni tekmi so se z zahtevnejšimi akrobatskimi skoki predstavili tekmovalci iz šestih držav, žirijo v postavi Pina Umek (Dunking Devils, Exatlon), Tim Nuč in Luka Avguštin (Flipping Art, Slovenija ima talent) ter prof. dr. Uroš Kuzman (ki je skoke ocenjeval z ocenami ZU, U in MU), pa sta najbolj prepričala v finalu povsem izenačena Avstrijec Johannes Luethi in Američan Trace Arbon – prvi je zmago odnesel zaradi boljših skokov v predtekmovanju – tretji pa je bil Slovenec Miha Jan. Najprestižnejše priznanje – za ploh leta – pa je letos domov odnesel Veljko Branković.

Prireditev in vsa tekmovanja sta tudi letos z zabavnimi komentarji povezovala komik Klemen Bučan in glasbenik Dejan Tamše.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska