Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Namig za izlet: Smrekovec

𝐒𝐦𝐫𝐞𝐤𝐨𝐯𝐞𝐜 je gora vulkanskega nastanka na vzhodnem robu Smrekovškega pogorja. Obsežen travnat vrh, na katerem stoji piramida z vpisno skrinjico, knjigo in ob njej razgledna ploščad, obdaja smrekov gozd.
👉𝐎 𝐒𝐦𝐫𝐞𝐤𝐨𝐯𝐜𝐮
Smrekovec je 15 kilometrov dolgo pogorje v predalpskem svetu. Leži na stičišču Šaleške doline, Zgornje Savinjske doline in Zgornje Mežiške doline. Je hkrati najvišji vrh tega pogoja, ki je v Sloveniji edino vulkanskega izvora. Vrh je prostran, travnat, razgleden in ima vpisno skrinjico. Iz njega se vidijo hribi Velenjskega hribovja, Ložniškega hribovja in Hudinjskega hribovja. Lepo se vidijo tudi gore Kamniško-Savinjskih Alp. Opisana krožna pot je lepo markirana. Izlet v naravi je lahek. Vrh leži v subregiji Kamniško-Savinjske Alpe in regiji Osrednji Alpski svet.
👉𝐁𝐞𝐥𝐞 𝐕𝐨𝐝𝐞 (𝐑𝐞𝐛𝐫𝐬̌𝐚𝐤) – 𝐃𝐨𝐦 𝐧𝐚 𝐒𝐦𝐫𝐞𝐤𝐨𝐯𝐜𝐮
Zapeljemo se v Šoštanj, kjer iz krožišča ob TEŠ-u nadaljujemo v smeri Belih Vod. Za mostom preko reke Pake in za železniško progo v križišču nadaljujemo naravnost v smeri Belih Vod ter tudi v naslednjih križiščih sledimo omenjeni smeri. V nadaljevanju se peljemo mimo cerkve v Belih Vodah, nato pa prispemo na preval severno od Sv. Križa. Za prevalom se cesta prične spuščati, nato pa nas v prečnem spustu pripelje v dolino potoka Kramarica, kjer nadaljujemo desno do bližnje domačije Rebršak, kjer parkiramo na primernem mestu ob cesti (vir: hribi.net).
🌐Več izhodiščnih poti preverite na portalu hribi.net.
📸: Jernej Vasle

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska