Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

NOVO V BUTIČNI TRGOVINI VILE BIANCA

NAKIT TALESMOLA

Nakit Talesmola je ustvarjen s posebnim namenom, da vas poveže z naravo in vas spominja na njeno lepoto, kjerkoli že ste. Vsak kos je popolnoma unikaten in neponovljiv, saj niti en cvet ni enak drugemu.

Z nakupom verižice, zapestnice ali uhanov ne dobite le novega kosa nakita, temveč pridobite edinstveno, trajno in umetniško delo.

 

 

PLETENINE ANJONA

Jolanda Jelen, že od leta 1989 ustvarja unikatne pletenine. V tem letu je pravzaprav kupila prvi pletilni stroj, ker je začutila, da bi lahko svojo ustvarjalnost sproščala prav z izdelovanjem unikatnih pletenin. Jolanda namreč že od malega rada riše in ustvarja, risalni blok in svinčniki so bili vedno njeni spremljevalci. Želela si je postati modna oblikovalka, a je po osnovni šoli nadaljevala šolanje na srednji ekonomski šoli. V tem poklicu pa se ni nikoli našla, saj je kreativna, ustvarjalna želja v njej bila premočna.
Iz nitk, ki jih sama barvno meša med seboj, dodaja in odvzema, Jolanda naprej splete trakove in večje kose, ki jih nato postopno, z dodajanjem in odvzemanjem posameznih kosov, oblikuje do končnega izdelka. Ta je končan šele, ko svoje naredi še šivalni stroj. A vsaka njena pletenina je nastala iz nitke. In te pogosto ne tečejo tako, kot si na začetku zamisli ustvarjalka. Nastajanje njenih pletenin je pravzaprav umetniški proces. Za vsako porabi veliko časa, vsaki da del sebe. In prav s tem vsaka pletenina pripoveduje svojo zgodbo. Morda niti ne svojo, saj poskuša s svojo kreacijo narediti kos oblačila ali morda modni dodatek, s katerim se bo tisti, ki ga bo nosil, zlil, se v njem počutil kot v drugi koži… Zato lahko zatrdimo, da so tudi pletenine lahko umetniški izdelek, prave male umetnine. Če so unikatne, če pustijo domišljiji prosto pot in hkrati gledalcu pričarajo zgodbo, ki jo pripovedujejo tudi na lutki ali obešene na steno, to zagotovo so. Pletenine Jolande Jelen so polne barv, različnih vzorcev, reliefov, unikatnih rešitev. Že nekaj let jih ustvarja pod blagovno znamko ANJONA, ki je prepoznavna v slovenskem prostoru.

Butična trgovina v Vili Bianca je odprta vsak dan od 9. – 17. ure (tudi med vikend in prazniki).
Prijazno vabljeni.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska