Skoči do osrednje vsebine
Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Novo v prodaji v Vili Bianca: Knjigi Vidim. Vidi! Vidiš iz konteksta Šaleške doline in 62.469 besed o Šaleški dolini podolgem in počez

#1 – Publikacija / Zbornik

Vidim. Vidi! Vidiš? (Iz) kontekst(a) Šaleške doline

Artikulirani zapisi avtorja Bojana Pavška in fotografske refleksije Ksenije Mikor

Koncept publikacije, v kateri  kolumnske in esejistične zapise Bojan Pavška dopolnjujejo umetniške fotografije Ksenije Mikor, temelji na kontekstu – preprosti besedi z veliko izrazno močjo. V knjigi je našlo svoj prostor 33 kolumn o Šaleški dolini, ki oplemenitene z umetniško črno-belo fotografijo odstirajo in raziskujejo potenciale, ki jih ta unikaten krajinsko-industrijski prostor ponuja. Dodana vrednost publikacije pa se skriva v eseju, ki je zaradi domiselne in navdihujoče sporočilnosti preveden tudi v angleščino.

Več o publikaciji: https://daljnogled.opacelica.si/vidim-vidi-vidis/

———————————-

#2 – Publikacija / Zbornik

62.469 besed o Šaleški dolini podolgem in počez

Izbor 100 kolumn nastalih med leti 2009 in 2019 v rubriki Peta kolona/Alternator (tednik Naš čas)

Knjižna publikacija predstavlja nabor stotih kolumn avtorja Bojana Pavška, ki so bile objavljene v tedniku Naš čas (rubrika Peta kolona / Alternator) v desetletnem obdobju (2009-2019). Kolumne, skozi različna interesna področja (kultura, arhitektura, ekologija …), na konstruktivno kritičen način prečesavajo Šaleško kotlino. Vsaki kolumni pripada tudi spremljajoča grafika, ki prikazuje likovno interpretacijo besedila s strani avtorja.

Več o publikaciji: https://daljnogled.opacelica.si/62-469-besed-o-saleski-dolini-podolgem-in-pocez/

 

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska