Rezervacija

Rezerviraj počitnice

Novosti za še boljše počutje na Velenjski plaži

Zavod za turizem Šaleške doline vabi na oddih na Velenjsko plažo, ki poleg prostočasnih aktivnosti ponuja tudi možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

V Velenjskem jezeru so na voljo goli za igranje družabne igre z žogo v vodi, tako imenovane vaterpolo. Priporočamo, da igro igrate z ekipo s po sedmimi igralci. Moštvi poskušata zadeti z žogo nasprotnikov gol (vrata). Igra traja 4 x 8 minut z dvema odmoroma po 2 minuti in 5 minut med polčasom.

Na Zavodu za turizem Šaleške doline dajemo velik poudarek tudi razvoju trajnostnega turizma. Skladno s to naravnanostjo smo uredili večje koše za smeti, ki so iz naravnih materialov.


Ali veste kako smo ponudbo plaže še dodatno nadgradili?

Za gibalno ovirane je na voljo poseben mobilni ležalnik za prevažanje po plaži in v vodi. Uporaba ležalnika je brezplačna. Priporočamo, da se za uporabo predhodno najavite v Klubu vodnih športov Velenje. Trudimo se, da turistično ponudbo približamo tudi ranljivejšim skupinam in skrbimo za razvoj dostopnega turizma. Prav tako je Velenje Občina prijazna invalidom, na kar smo zelo ponosni.

Ena izmed večjih in bolj atraktivnih novosti na Velenjski plaži je vsekakor bazen za najmlajše, ob brežini in pomolu ob vstopu v jezero. Družine z otroki so pomembna ciljna skupina, Velenje pa je sicer tudi Otrokom prijazno UNICEFOVO mesto.

 

Velenjska plaža se lahko pohvali z dvema otroškima igriščema. Eno je na kopnem ob čolnarni in eno v vodi. Vodni park je eden izmed največjih in eden najbolj obiskanih v Sloveniji, ki ga ob lepem vremenu dnevno obišče preko 600 otrok. V sklopu lokala na plaži so na voljo dodatne plačljive vsebine za otroke (trampolin in bazen z električnimi vozili).

 

Enkrat tedensko se izvaja analiza vode Velenjskega jezera s strani ERICA (Inštitut za ekološke raziskave). Iz rezultatov opravljenih meritev in analiz je razvidno, da v času vzorčenja kakovost Velenjskega jezera na lokaciji pri čolnarni ustreza standardom za kakovost kopalnih voda po Uredbi o opravljanju kakovosti kopalnih voda (Ur. l. RS, št. 25/08).


Gostinska ponudba na Velenjski plaži je dopolnjena s pestro ponudbo sladoledov, inovativnih vafljev na palčki, smutijev, jedi z žara, narezkov, solat in ostalo ponudbo.

 

Letos smo na novo postavili dve leseni kabini za preoblačenje, ki lahko sprejmejo 4 osebe hkrati. Uporabili smo okolju prijazne materiale.


Parkiranje na Velenjski plaži bo plačljivo od ponedeljka 2. avgusta, do konca septembra. Urejeno bo tudi brezplačno parkiranje za invalide in motoriste (pred rampo).

Sredstva, zbrana s pobiranjem parkirnine bomo namenjali za urejanje in nadgradnjo Velenjske plaže ter nadaljnji razvoj te turistične destinacije, ki skupaj z Visto postaja ena izmed najbolj obiskanih turističnih destinacij v Sloveniji.

Velenjčanke in Velenjčane nagovarjamo, da se lahko do Velenjske plaže odpravijo tudi drugače – se sprehodijo, odpravijo z lastnim kolesom, s kolesom Bicy ali uporabijo brezplačni avtobus Lokalc. Prav tako pa imajo občani Velenja in Šoštanja možnost uporabe brezplačnega avtobusnega prevoza. V Velenju smo v juliju in avgustu na rumeni progi ob sobotah in nedeljah čas vožnje Lokalca podaljšali do večera. Zadnji Lokalc se izpred postajališča pri Restavraciji Jezero proti mestu odpelje ob 19.28.

Velenjska plaža ima nekaj naravne sence, ostali del je namenjen tistim, ki radi poležavajo na soncu ali si pa sami postavijo svoje senčnike. Poskrbljeno je tudi za kosmatinčke, saj je v bližini pasja plaža. 

Na Velenjski plaži za red in varnost skrbijo rediteljska služba in reševalci iz vode.

Ponosni smo, da je Velenjsko plažo od 18. junija obiskalo že preko 60.000 zadovoljnih obiskovalcev. 


Po razgled in izbrano doživetje na VISTO – park z razgledom.

Povzpnite se na atraktivno razgledno ploščad, ki širi poglede daleč čez Velenjsko jezero, ali obiščite katerega od raznovrstnih dogodkov na stičišču obale in jezerskih voda. Po več turističnih informacij zavijte v TIC Vista, kjer vam bodo z veseljem svetovali.

Ostale novice

Prikaži vse novice

#VisitSaleska

Izkoristite bon in pridite po doživetja v Šaleško dolino.
Pripravite se na zabavne in zanimive počitnice v družbi neverjetnih in edinstvenih dogodivščin.